Mielipiteet

Kauppaa ja katua

Kauppakadun katusuunnitelma lupaa muutoksia. Kuva: Tapio Tuomela

Janne Vuorenmaa kirjoitti Kauppakadusta varsin ansiokkaasti (FL 6.2.). Petri Ojasen toimittamasta kattavasta jutusta (FL 3.2.) puolestaan selvästi ilmenee, että kaupungin suunnitelmissa on kaventaa kadun nykyistä ajorataa 12 metristä peräti 7:ään! Ja jos tieto siitä, että suunnitelmaa työstää seutua tuntematon, ulkopaikkakuntalainen yritys pitää kutinsa, niin pitää oikeasti kysyä: miksi ?

Kaikki ymmärtävät, eikä vähiten kuluvan lumisen, suhteellisen normaalin talven ansiosta, että leveäkin väylä kapenee luonnollisista syistä tilaamatta ja äkkiä! Miksi siis aurata itseään nurkkaan, ja tieten tahtoen hankaloittaa sujuvaa kulkemista? Tilastotkin kun jo kertovat nykyisen Kauppakadun tienoon turvallisuudesta! Painorajoitus taas huolehtii, että korjattu katu rakennuksineen pysyy kunnossa, raskaat yhdistelmät pääsevät kulkemaan muitakin reittejä.

Tarkoituksenmukaista ja kannatettavaa on huolehtia Kauppakadun, Esko Aaltosen kadun ja Oikokadun seudun kevyenliikenteen väylistä. Valaistus ja viheristutukset ovat piste iin päälle, kun muistaa, että puu on helpompi kaataa kuin istuttaa. Eikä kukaan enää varmastikaan halua niistä tulevista reunakivistä mitään Kartanonkatu kakkosta!

Forssa kaupunkina näyttää aina joskus innostuvan markkinoinnista. Tuossa satsaisin ulkomaita ennen kyllä nimenomaan kotimaahan, ja varsinkin siihen, että Kauppakadusta kehkeytyisi taas enemmän nimensä mukainen, ja tyhjät toimitilat löytäisivät toimijansa. Tuonne sopisi hyvin eri alojen putiikkeja ja niitä kivijalkaliikkeitä yrittäjineen kahviloineen, vaikkei miljöö ihan vanhaa Raumaa vastaakaan. Kun vielä rakennetaan tyhjille tonteille maisemaan ja kaavaan sopivia puutaloja myös asumiseen, kehkeytyy kaikkia palveleva ja silmää hivelevä, toimiva kokonaisuus.

Matti Rinne

Uusimmat

Fingerpori

comic