Mielipiteet

Kaupungin rahapussissa on pohja

Kehräämö muistuttaa puuvillatehtaasta. Kuva: Tapio Tuomela
Kehräämö muistuttaa puuvillatehtaasta. Kuva: Tapio Tuomela

Kaikkea on helppo vaatia, mutta realiteetti olisi hyvä muistaa. Veronmaksajien piikkiin on hyvä vaatia mitä vain, ja yhden tai muutaman vaatimuksen se kestää, mutta kaikella on rajansa. Katsellaanpa vähän: Kehräämön rakennukset on jo ostettu meille veronmaksajille ja niiden tuotto taitaa olla paljon pienempi kuin niiden aiheuttamat kulut. Eikä ostohintakaan ollut vähäinen. Pelkään pahoin, että kutomon ja sen ympärillä olevien rakennusten kanssa käy samoin.

Kun nykyinen omistaja on niitä yrittänyt vuokrata ja kaupata tarpeeksi kauan huonolla menestyksellä, niin kenelleköhän ne myytäisiin ja kuka ne lopulta ostaisi, kuin kaupunki elikkä me veronmaksajat? Kehräämön ja kutomon rakennuksissa on kylliksi muistoa puuvillatehtaasta, joten lisämakasiinia kuluineen ei tarvita.

Muutaman vuoden päästä tulee esiin ja puheeksi Rakennusliike Armas Puolimatkan tehdasrakennukset. Samalla muistetaan elementtitalot, jotka tehtaalla on tehty ja pystytetty. Nekin tietysti pitää säilyttää. Jos ei muuten onnistu, niin kaupunki ostaa ja säilyttää.

Onko varmaa, ettei jo viiden vuoden päästä joku jo hoe, että se Tuomolan huonekaluliikekin täytyi purkaa ja se Tammelan osuuskauppa tuosta Puistolinnan edestä. Olisihan se huonekaluliike voitu säilyttää muistona Forssan Seudun Osuuspankista, jota ei enää ole. Osuuskaupan rakennuksen katolla oli iso parkkipaikka ja seinistäkin olisi remontoimalla saanut ihan hyvät. Samalla olisi säilynyt muisto Tammelan osuuskaupasta kahviloineen ja kattoparkkeineen.

Palatakseni tähän päivään, niin eikös meillä ole tekeillä se monitoimitalo ja sairaalaakin pitäisi ehostaa ja säilyttää. Maakuntauudistuskin painaa päälle ja kaupungintalokin ikääntyy ja vaatii kohta täysremontin. Kuinkas se olikaan sen vanhusten hyvinvoinnin ja hoitohenkilökunnan lisäämisen kanssa?

Virkamiehet ja kaupunginvaltuutetut: – pitäkää jalat maassa ja tehkää hyviä päätöksiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti