Mielipiteet

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen kirje

Arvoisat Forssan kaupungin asukkaat,

Olemme kaikki uuden, yllättävän ja jopa pelottavan tilanteen edessä. Tämän kirjeen tarkoitus on valaa uskoa siihen, että yhdessä tulemme selviämään tästä koko maailmaa koskevasta koronaviruksen aiheuttamasta kriisistä.

Ensinnäkin haluan kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia niitä terveydenhuollon ammattilaisia, jotka joutuvat koronatilanteen takia venymään ja antamaan kaikkensa, jotta jokainen hoitoa tarvitseva sitä myös saa. Työnne on tärkeää ja haluan, että tiedätte sen.

Kaupungin puolesta olemme koittaneet helpottaa hoitohenkilökunnan arkea tässä poikkeustilanteessa muun muassa siten, että olemme mahdollistaneet 1-3 luokkalaisten lasten koulunkäynnin ja ruokailun. Näin yritämme turvata niiden vanhempien mahdollisuuden käydä töissä, jotka työskentelevät kaupungin toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Toki muutkin vanhemmat voivat lapsensa tuoda kouluun, mutta toivomus on, että ne vanhemmat, jotka voivat lapsensa hoidon järjestää kotona, toimisivat niin. Sama koskee myös varhaiskasvatusta, päiväkotiemme ovet pysyvät avoinna, mutta pyydämme niitä vanhempia pitämään lapsensa kotihoidossa, jotka siihen kykenevät.

Tämän tärkeyttä en voi liikaa painottaa: lähikontaktien vähentäminen on tärkein tapa hidastaa epidemian etenemistä koko Suomessa, myös täällä meillä Forssassa. Siksi on hyvin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa ja kunnioittaa valtioneuvoston ohjeita ja valmiuslain asetuksia.

Kaupungin johtoryhmä valmiusajan asiantuntijoilla vahvistettuna toimii valmiusjohtoryhmänä nyt koko ajan – käsittelee ja suunnittelee etäkokouksin tilanteen vaatimia haasteita ja toimenpiteitä kaupunkilaisten parhaaksi.

Kaupunki pyrkii tiedottamaan paikallisesti mahdollisimman tarkasti ja ajantasaisesti tilanteeseen liittyvistä tarvittavista asioista ja toimintaohjeista. Kaupungin nettisivuilta ja Facebook-sivuilla tiedotteet julkaistaan heti niiden valmistuttua ja ne toimitetaan myös medialle julkaistavaksi.

On ollut sydäntä lämmittävää huomata, että te kaupunkilaiset olette reagoineet hienosti tähän uuteen tilanteeseen. Muun muassa eri Facebook-ryhmissä on ojennettu auttavia käsiä, paikalliset kauppiaat ovat miettineet palvelujaan uusiksi, yrittäjät ovat tsempanneet toisiaan ja valheellisen tiedon leviämiseen esimerkiksi somessa on reagoitu. Kaikki tämä osoittaa sen, että forssalaista yhteishenkeä löytyy ja yhteisössämme on todellista voimaa.

Selviämme tästä yhdessä – autetaan mahdollisuuksien mukaan apua tarvitsevia ja yritetään jokainen toiminnallamme suojella yhteiskuntamme heikoimpia. Vastikään vietimme Suomen 100-vuotisjuhlaa, jonka teemana oli Yhdessä ja olen varma, että selviämme tästäkin koettelemuksesta yhdessä. Presidenttimme Sauli Niinistön sanoin – otetaan fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä.

Uusimmat

Fingerpori

comic