Mielipiteet

Kaupunginjohtaja seniorien tentissä

En tiennytkään, että entisistä kunnallispoliitikoista ja muuten vain Forssan asioista kiinnostunut joukko voi pommittaa Forssan kaupunginjohtajaa niin asiallisilla kysymyksillä, kuin tapahtui tiistaina Forssan ammatti-instituutin kabinetin täyttäneelle joukolle, jonne Forssan Vanhat Toverit ja joukko naapurikuntien edustajia olivat kokoontuneet kuulemaan Forssan johdon tämänhetkisiä tunnelmia. Kysyjillä näytti olevan yhteinen huoli tulevaisuudestaan, koska moni kysymys koski vanhusten hoitoa nyt ja tulevaisuudessa. Kaksi koko Suomessa toimivaa hoivayritystä sai moitteita niin kysyjiltä kuin vastaajaltakin. Onneksi ei Forssasta taida löytyä vanhuksia kovin kaltoin kohtelevia yrityksiä, koska sellaisia ei keskustelussa mainittu.

Ikäihmisten hoitaminen ja SOTE-uudistus näyttivät vievän paljon keskustelun aikaa, sillä kysymyksiä aiheesta tuli taajaan tahtiin. Sain monen viittilöinnin jälkeen puheenvuoron ja pääsin kysymään minua huolestuttavan kysymyksen Forssan työttömyyden lisääntymisestä ja väen vähenemisestä pian alle 17 tuhannen. Ryhdikäs ja sanavalmis Jari Kesäniemi vastasi arvanneensa, että tämä on asia, josta edellä puhuttujen lisäksi kysytään. Hän totesi, että vaikka täällä Forssassa ei ole yhtään oikein isoa yritystä, joka työllistäisi suuria väkijoukkoja, niin pieniä ja keskisuuria hyvin toimivia yrityksiä täällä on paljon.

Käydyn keskustelun aikana mainittiin kylpyhuoneita ja ratapölkkyjä valmistavat satoja ihmisiä työllistävät yritykset, joiden todettiin toimivan hyvin ja vankalla pohjalla ja joihin väkeä on otettu aina vain lisää. Tappiolla toimiva teurastamo on vaikeuksissa, mutta sielläkin ponnistellaan Kiinaan tapahtuvan viennin lisäämisen kanssa, josta toivottavasti tulee vielä täyttä totta.

Kaupungin tonttitarjonta on kaupunginjohtaja Kesäniemen mielestä hyvällä mallilla. Täällä on paljon hyviä tontteja rakentajien valittavana edullisilla tarjoushinnoilla. Tonttikaupasta odotetaan hyviä tuloksia ja käännettä väen vähenemisen muuttumista plusmerkkiseksi. Kunhan saisimme luotua lisää työpaikkoja, joilla luotaisiin toimeentulomahdollisuus tänne muuttoa suunnitteleville. Uusien työpaikkojen perustajia kaupunginjohtaja odottaa ja toivoo tuloksia Forssassa hyvin toimivalta uudistuneelta yrityspalvelukeskukselta. Laitoksen uuden johtajan hyvän toiminnan ansiosta on tullut jo hyviä tuloksia ja monia neuvotteluja on käynnissä, joten toivottavasti eteenpäin ollaan menossa.

Tilaisuutta seuraavana päivänä olen ollut yhteydessä muutamaan mukana olleisiin ja kaikki ovat olleet yhtä mieltä siitä, että kaupunginjohtajan kertoma tieto oli hyvin esitettyä ja totuudenmukaista ja hänen mainitsema yhteistyökin naapurikuntien kanssa on hedelmällistä. Hyviä alustajia ja lisää tällaisia tilaisuuksia, joissa Vanhat Toverit saavat kysellä ja kuunnella, saisi olla enemmänkin, sanoi eräs naapurikunnan paikalla ollut edustaja.

Erkki Kaakinen

Uusimmat

Fingerpori

comic