Mielipiteet

Kaupunki kaunisti Kaukjärven rannan

Kuntolenkillä kävellessämme Kaukjärven uimarannan kohdalla hieraisin silmiäni, onko tämä totta? Kaikki vesakot, muutamat pienet puut ja pari isompaakin ovat kadonneet. Menimme puolisoni kanssa ihan rantaan katsomaan, ja totta se oli, vain kannot jäljellä. Vesakot sahattu nätisti vaakasuoraan alle kymmenen sentin korkuisiksi. Kaikki vesat ja risut viety pois. Työ tehty niin hyvin kuin mahdollista ja nyt näkyy järvikin tielle asti.

Olen paljon liikkunut luonnossa ja nähnyt monen vesomia alueita, joissa vesat katkottu vesurilla, taikka raivaussahalla 20 – 30 sentin korkeudelta, ja jätetty katkottuja oksia terävien kantojen päälle, näin muodostaen kulkijoille vaarallisen alueen.

Paitsi, että työ oli hyvin tehty, niin sen merkitys on suuri maiseman kauneuden kannalta. Nyt ulappa näkyy kauniisti puiden lomasta ja kauneus senkuin lisääntyy kevään edetessä ja luonnon viheriöinnin alkaessa.

Varmaan jokainen kulkija toivoo, että kaikki järvien ja jokirantojen omistajat tekisivät rannoillaan kaupungin mallin mukaisen työn ja vesoisi rannat kaikkien kulkijoiden silmien iloksi. Suomen rannat siisteiksi, voisi olla hyvä iskulause.

Kaunis kiitos asianomaisille ihmisille!

Uusimmat

Fingerpori

comic