Mielipiteet

Kehitystä-kö – Nuorisotoimen alasajo ja liikuntatoimen liittäminen kirjastotoimen alaisuuteen

Forssan kaupunginvaltuuston kokous käytiin sähköisenä Teams-kokouksena. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kyselyyn vastasi yli 1100 kuntapoliitikkoa. Arkistokuvassa Forssan kaupunginvaltuuston kokous, joka sähköisenä Teams-kokouksena. Kuva: Lassi Puhtimäki/ FL

Kaupungin valtuuston kokouksessa 14.12. Lotta Saarenmaan näkemys kehittämisestä on aika erikoinen. Hänen näkemyksensä mukaan organisaation kehittämistä on nuorisotoimen alasajo, henkilökunnan puolittaminen, joka tarkoitti nuorisotoimesta neljän henkilön siirtämistä työllisyyden hoidon organisaatioon (lisäystä vuodelle 2021… 12 henkilöä), koko vahvuudeksi tulee tuolloin työllisyyden hoitoon 65 henkilöä, nuorisotoimeen jää kolme vakinaista työntekijää. Henkilökunnan siirron myötä nuorisotoimi menetti operatiivista osaamista ja tuloja useita satoja tuhansia euroja. (numeraalinen totuus.–)

Valtuutettu Saarenmaa kertoi olevansa ylpeä, että hänet mainittiin koko alasajon katalysaattorina.

Varmaankin ne, joiden tahtoa Saarenmaa noudatti, arvostavatkin häntä ja ovat ylpeitä hänestä. Mutta voidaan hyvällä syyllä kysyä, miten ylpeitä ovat asian omistajat nuoret ja tahot, jotka supistuvin voimavaroin nuorison eteen työtä tekevät.

Tänä päivänä, kun liikuntatointa muualla vahvistetaan, meillä se liitetään kirjastotoimen alaisuuteen (jäähalli Vesihelmi ym.ym.).

Liikuntatoimi Forssan kokoisessa laajamittaisessa toiminnassaan pitää olla oma yksikkönsä hallintoa myöten. Liikuntatoimesta löytyy osaavia henkilöitä johtamaan liikuntatoimen kokonaisuutta.

Samaisessa valtuustonkokouksessa vahvasti oikeistolaisen ajattelutavan omannut Ilkka Joenpalo toi puheen vuorossaan julki vuosia jatkuneen vasemmistovastaisuutensa. Joenpalo syyttää vasemmistoliittoa rahan syytämisestä Ruostejärven leirikeskukseen, sinnehän ei ole vielä eurokaan rahaa laitettu (4000 henkilöä on niin vaatinut). Lisäksi forssalaisten yleinen mielipide on kohteen kunnostamista vaatinut. Ilkalle tiedoksi, että oikeampaa paikkaa esittää leirikeskuksen kunnostamista ei ole kuin talousarviokokous.

Fingerpori

comic