Mielipiteet

Ken härjillä kyntää, se härjistä puhuu

Kiitos Raimo Rintamäki uskonnonvapauskeskusteluista. Olemme monessa asiassa samaa mieltä. Uskonnonvapaus tiedostetaan eri kirkkokunnissa. Hiljattain oli Suomen uskontojohtajien vetoomus: ”Vetoamme kaikkien ihmisten oikeudentuntoon ja lähimmäisenrakkauteen, jotta sanoutuisimme irti niin fyysisestä, seksuaalisesta kuin henkisestäkin väkivallasta sekä omaisuuden turmelemisesta, ja kunnioittaisimme kaikkien ihmisten yhtälaista ja loukkaamatonta ihmisarvoa.”

Allekirjoittaneena oli myös nykyinen arkkipiispa Tapio Luoma. Edellä sanotun tekstin valossa esitin kysymyksen seurakunnassani: ”Voisiko ns. ”vanhauskoiset” saada uskonsa harjoittamisen vapauden, ihmisarvon seurakunnassamme. Vastaus oli kielteinen. ”Jatketaan entisellään.” Toimimme siis edelleen lähetystyön hyväksi seurakuntamme ”porstuassa” ollen!

Emme eroa kirkosta, koska Herramme ja Vapahtajammekaan ei hylännyt silloista synagogalaitosta. Maksoipa vielä ”kirkollisveronkin.” Mt 17:24-27

Mielipiteiden vaihtomme päätyi lopulta ihmiselämän päätepisteeseen kuolemaan. Tämähän on ihmisen varmin asia täällä maan päällä. Aikoinaan oli Makedoniaan kuninkaana (356-323 eKr.) Aleksanteri Suuri. Kerrotaan, että hän oli antanut orjalleen käskyn muistuttaa kuningasta siitä, että hänen pitää kuolla. Tämän muistutuksen orjan oli määrä sanoa aivan ensimmäiseksi joka ainoa aamu. Eduskuntavaaleista huolimatta kristittyjen kesken muistamme joka ainoa aamu:

”Meidän kansalaisuutemme näet on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Vapahtajaa, Herraa Jeesusta Kristusta,” (Fil:3,20)

Iloisen odotuksen mielin laulamme mielissämme päivittäin ns. ”Titanic-hymniä” (Sk 459).

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic