Mielipiteet

”Kenen lippua kannat”?

”Forssan kaupunki nostaa Pride-lipun salkoon”( FL 9.6.) Luterilaisena kristittynä tuli aivan heti mieleeni Siionin kanteleen laulu 385 (vanha Sk 163), josta ensimmäinen säkeistö:

”Ylennä ristin lippu korkealle, Se valkovaate, vereen kastettu! Sä huuda rohkeasti maailmalle: On kaikkein synnit anteeksi annettu, Kun kuoli Golgatalla Karitsa maailman kaiken syntiuhrina.”

Kiitollisina näin laulavat uskovat kristityt eivätkä ristin lippua vaihda.”Nimikristillinen” yhteiskuntamme on pidempään maistellut ”Sodoman omenaa”!Tämän niminen kasvi kasvaa Israelissa Kuolleen meren rajoilla rauhoitettuna kasvina. Erittäin myrkyllinen kasvi: hedelmät näyttävät syötäviltä, mutta kun niitä poimii, ne hajoavat savuksi ja tuhkaksi.

Allekirjoittaneella on Z.Topeliuksen kirjanen ”Lehtisiä mietekirjastani”.(Suom. Juhani Aho Kolmas painos 1909).

Topeliuksen mielestä ”Puolueet ovat vapauden ja hirmuvaltiuden äpärälapsia. Heidän äitinsä on äänestysuurna, joka kaikkine puutteineen kuitenkin tahtoo esiintyä yksilöllisenä vapautena, joka on kutsuttu aseihin puolustamaan yleistä vapautta. Mutta puolue ei tyydy tähän. Se muodostuu ja järjestyy voittaakseen vallan omalle käsitykselleen, joka puolueelle merkitsee valtaa vallan vuoksi. Valta on siis puolueen oikea isä ja synnyttäjä, tuo valta, joka ollen itsessään epävakaa, koska se kieltää muiden vapauden, on yleisen vapauden verivihollinen.” K.o.kirjasesta s. 176.

Kun poliittiset puolueet tarjoavat kilvan kaikenlaista ”vapautta”, niin lopputulos on ”savua ja tuhkaa” eli ”tyhjän saa pyytämättäkin.”

Mutta uskovat, piskuisena laumana, ”Egyptin orjuudessa” saavat iloisina laulaa ja ylentää ristin lippua: ”Sanomaa Herralta me julistamme, ei ihmisjärki johda taivaaseen. Vie järki väärään suuntaan matkallamme, vain sana näyttää tietä autuuteen. Ei senkään johdatusta ymmärrä, ihminen ilman Pyhää Henkeä.” Siionin kannel 385:6

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic