Mielipiteet

Kepun kannatus hiipuu ja hiipuu

Edellisen pääministeri Juha Sipilän johtama ex-hallituspuolue Suomen Keskusta rp ui yhä syvemmällä ja syvemmällä suossa. Viimeisimmän Ylen gallupotannan mukaan kannatus on vain 11,7 prosenttia. Se on monin verroin enemmän kuin pelkkä katastrofaaisen alhainen tuloslukema ja johtaa puolueen lopulta pelkäksi Vasemmistoliiton aisapariksi 8,8 % kannatuksineen elikkä mahdollisesti pelkäksi ”marginaali puolueeksi?”

Keskustan vanhat puoluekonkarit, kuten muun muassa Seppo Kääriäinen, Sirkka-Liisa Anttila ja Mauri Pekkarinen mahdollisesti aavistivat mitä tuleman pitää Juha Sipilän ”kakkarointikäskytyspolitikointien” seurauksina eivätkä asettuneet enää ehdolle toimitetuissa eduskuntavaaleissa 2019. Tämä kaikki on käynyt nyt kaiken lisäksi vielä toteenkin puolueen maksaessa nyt valtavan kalliita oppirahoja insinöörin surkuhupaisten poliittisten töppäyksien seurauksina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho on sitä vastoin nostanut puolueensa Suomen suurimmaksi poliittiseksi liikkeeksi 19,7% kannatuksella jättäen niin nykyisen pääministeri Antti Rinteen Sdp:n 3,8 prosenttiyksikköä taakseen 16,1 % kannatuksellaan kuin myös puheenjohtaja Petteri Orvon Kokoomuksenkin vain 16,8 % kannatuksella!

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on sanoutunut irti tehtävästään vedoten ”tulos taikka ulos” lupaukseensa puolueen joutuessa valitsemaan uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessaan syyskuussa.

Ehdolla ovat ainakin Antti Kaikkonen joka ”tanssahteli tähtien kanssa” kun istuminen kansanedustajana oikein maistunut nuorisosäätiön talousepäselvyyksien takia eikä kotonakaan oikein keskustella mm talo-ostoksista joten painolastia taitaa olla pikkuisen liikaakin?

Torniolaisella ”rautaladyllä”, kansanedustaja Katja Kulmurilla on sitä vastoin puhdas pöytä ja puhtaat jauhot pusseissaan Keskusta puolueen tarvitsevan nyt juuri Kulmurin laista naisenergiaa jolla on sekä ”älyä että älliä” puolueen nostamiseksi kuiville suosta jonne Juha Sipilä on sen upottanut jonkalaista nöyryytystä keskustaväki ei ole koskaan aikaisemmin puolueensa poliittisessa historiassa kokenut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti