Mielipiteet

Kesäterveiset Keisarille

Tyykikylässä kahnataan päätöksenteosta. Kuva: Tapio Tuomela
Tyykikylässä kahnataan päätöksenteosta. Kuva: Tapio Tuomela

Tokihan sitä on vastattava Keisarin odotukseen, kun hän kerran meni ehdottamaan seutukunnan nimeksi Malibya (FL 15.7.). Vai pitäisikö se sanoa Malibyä? Tässä on heti ongelma. ”Turkkala” olisi parempi, mutta kun siinä on tuo ärrä.

Ei kai sillä nimellä niin väliä ole, kun kohta kuntavaalien alla saa taas puhua kuntaliitoksesta aivan kuin se olisi jo tunkemassa saranapuolelta asialistalle.

Vaalien alla saa nyt puhua kaikesta muustakin toki kiinnostavasta, mutta sellaisesta, jota ei kunnissa päätetä. Kuten vaikka EU:sta, SOTEsta ja sun muusta isosta, mutta kaukaisesta.

Persut on aloittaneet jo kovalla kiihkolla vaatimalla TV:ssä Suomea takaisin. Taas. Tiedä sitten, mihin ovat sen kadottaneet. Ehkä jos eivät sinkoilisi niin holtittomasti minkäkin kohun perässä, niin voisi Suomi löytyä helpommin. Taitaa olla jotain perää siinä, että Soinin suunnitelmat, joita tälläkin palstalla on pohdittu, aiheuttavat paniikkia.

Ei sen puoleen ole helppoa Kokoomuksessakaan. Entinen opetusministeri perää panostuksia kaikkeen, mistä itse juuri leikkasi ennätyksellisesti noin 800 miljoonaa. Sähläsi vielä päivähoidonkin ja nyt on sitten kaikki muiden syytä. Keisari voisi ihan lyhdyt päällä kulkevana tyyppinä viedä Kokoomuksen pääkalloluolaan sellaisia terveisiä, että vähän rotia hommaan nyt.

Näin kesällä meillä Tyykikylässä kahnataan lähinnä siitä, menikö päätöksenteko oikein. Virtanen meinaa että ei ja Penttilä että “voi voi sentään”. Mutta se on ainakin varmaa, että kun mainitsee sanan “demokratiavaje”, niin alkaa kaislikossa suhista, ettei sellaista ole, eikä siitä ole sopivaa puhua.

Kesällä on muutenkin tullut mietittyä, että kyllä se valtuustossa pönöttäminenkin aika touhua vaan on. Mitä kiinnostavampi aihe, sitä enemmän puhetta vaikka sitä kovemmassa sementissä kannat on jo ennen kokousta.

Hyvä kokous on vähän sellainen kuin, että ihmiset istuu pöydän ympärillä ja keskellä pöytää on purkki. Siinä kaikki kertoo purkista omasta näkökulmastaan, kunnes kaikilla on käsitys, millainen purkki kauttaaltaan on. Sen pohjalta sitten voidaan sopia, että purkki on jonkinlainen. Politiikassa ei aina välitetä koko purkista, mutta sovitaan silti. Tai ainakin väitetään, että on sovittu.

Nyt kun miettii, niin oikeastaan sopiva ja kuvaava nimi voisi olla Kuosila. Siinä on K-kirjain. Niin kuin on Keisarissakin.

Uusimmat

Fingerpori

comic