Mielipiteet

Keskinäisestä luottamuksesta

Viitaten sunnuntain Forssan Lehden ja Hämeen Sanomien pääkirjoituksiin, jossa nimenikin mainittiin, on tarpeen täydentävä kommentti. Kirjoituksessa varaudutaan siihen, että MAKUSOTE ei toteutuisikaan. Kirjoituksen mukaan v. 2015 sovittiin, että SOTE-uudistuksen epäonnistuessa Kanta-Hämeeseen muodostetaan yhteinen kuntayhtymä. Nyt se näyttää epätodennäköiseltä, vaikka sellainen on muualle syntynyt.

Kirjoituksesta puuttui erittäin tärkeä kohta, josta myös v. 2015 sovittiin, mutta jota ei sitten toteutettukaan! SOTE-uudistuksen toteutus tehdään Forssan mallilla! Meidät petettiin. HYKYn periaate on ollut erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhdistäminen, joka on säästänyt kustannuksia, palvellut asiakkaita periaatteella lääkäri liikkuu potilaan luo. Tämä johtaja Markku Puron aikanaan kehittämä erinomainen malli on osoittanut toimivuutensa kiistatta. Jokaisessa kunnassamme on perusterveydenhuollon lääkäri-, hammaslääkäri-, ja neuvolapalvelut. Taloudenkin luvut puhuvat hyvästä tehokkuudesta.

Maakunnan valmistelusta kuuluneet viestit SOTE-palveluverkosta ovat jotain muuta kuin Forssan malli. Miksi ette julkaise niitä ehdotuksianne, niin tiedämme, miten paljon keskitätte maakuntakeskukseen palveluja? Kunnissa on kerrottu oma Hämeen valmistelijoiden toimesta, että kiinteistöt teillä on, mutta ei ole lääkäreitä. Maakuntaa rakennetaan vain luottamuksen ilmapiirissä. Luottamus syntyy avoimuudesta, sovitusta kiinni pitämisestä. Luottamus ei synny siten, että ensin sovitaan ja sitten tehdäänkin toisin.

Yhteistyöterveisin

Sirkka-Liisa AnttilaKansanedustaja

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti