Mielipiteet

Keskuskatu/ Loimikatu ovat erilaisia

Keskuskadun miljöötä osuudelta Saunasilta–Kauppakatu. Kuva: Seppo Pessinen
Keskuskadun miljöötä osuudelta Saunasilta–Kauppakatu. Kuva: Seppo Pessinen

Olen seurannut Forssan kaupungin ilmoituksia suunnitelmista tehdä eri katujen tai niiden osien kunnostamisia ja/tai päällystystä (FL 16.4, 22.4 ja 23.4.2020).

Onko Keskuskadun kunnostus jäänyt vahingossa pois suunnitelmista? Onhan koko katu kunnostamisen tarpeessa, mutta lähinnä katson osuutta Kauppakatu–Saunasilta. Toki katu on Kauppakadulta Käsityöläiskadulle asti kunnostamisen tarpeessa.

(Osa kadun talojen numeroinnistakin on puutteellista osoitetta etsiessä.)

Po. osuudella Keskuskatua kävelijät kulkevat ajoradalla, koska jalkakäytävät ovat päälllystämättömiä, kuoppaisia ja sateella lätäkköisiä tai niille on pysäköityinä autoja. Katu on vilkkaassa käytössä.

Menikö Loimikadun kunnostukseen liian paljon rahaa? Miksi se katu tehtiin niin prameaksi? Eihän siellä ole paljoa liikennöintiä eikä kulkijoita.

Jalkakäytävän kivetyksien väli on outo, koska siinä ei pysty kävelemään ilman ettei jalkineen kärki jää kiinni laatan reunaan. Talvella oli lunta laattakivien rakojen täytteenä, mutta vain vähän aikaa. Puita on istutettu ja massiiviset rautasuojukset pystytetty, mutta, mutta… Katu tehtiin valmiiksi, ennen kuin uusien talojen rakentaminen kadun alkupäähän alkoi. Kivetyksessä on työkoneille ollut tukeva alustaa ajella.

MMH

Uusimmat

Fingerpori

comic