Mielipiteet

Kesselöintiä torilla

Istuin tapani mukaan Forssan hienolla torilla lauantaina. Ohitseni koikkelehti yhdeksännellä kuulla oleva uroslintu. Karjui niin, että varmaan koko toriväki kuuli: ”Toiset kehuu ja sää haukut, kesseli!” En heti ymmärtänyt, oliko tuo positiivinen vai negatiivinen ärähdys. Kesseli-sanaa en heti muistanut. Koin sen forssalaispositiiviseksi.

Varmistin sanan googlesta ja eikä mitä, pelle, tyhmä ja typerä. Ollaan sitten kesseleitä. Tosin en varmaan ole ainoa. Kesselinä on hyvä olla, ei rasitu polla.

Onhan Kesseli myös sukunimi. Pasi Kesseli on kirjailija, luennoitsija. Pentti Kesseli on ammattiyhdistysaktiivi. Forssassakin asui yksi Kesseli ihan oppikoulun käynyt.

Tuon kesseli-sanan otan vastaan syvällä kumarrukselle. Kunnioitan myös Lintua, joka sanoo asiat niin kuin ne ovat. Simo Salmisen laulun sanoin ”ruma sana sanotaan , niin kuin se on”

Syynkin voin aavistaa. Se kosketti todennäköisesti kesäteatterinäytelmien arvosteluja. Linnulle sanon, että ne olivat vain yhden henkilön arvosteluja ja kaikki ei ollut pelkkää negatiaa.

Me forssalaiset emme kestä minkäänlaista arvostelua. Heti ollaan antennit ojossa.

Lyhyistä varsinkin voi lukea, että kaikki Forssassa on päin p:tä.

Kiekkolegenda Apekin Forssan Lehden haastattelussaan totesi, että hän menee lauantaisin torille puhumaan paskaa. Apen paska ei ole kesselöintä.

Ei muuta kuin enemmän kesselöintiä peliin toivoo:

Keijo Wääri

(Kesseliheikkien kuningas)


Uusimmat

Fingerpori

comic