Mielipiteet

Kevään merkkejä ilmassa, joutsenten lennosta ikäihmisistä huolehtimiseen

Joutsenten tulo tietää kevättä, koronasta huolimatta. Kuva: Tapio Tuomela
Joutsenten tulo tietää kevättä, koronasta huolimatta. Kuva: Tapio Tuomela

Varhain eräänä aamuna näin kahden joutsenen lentävän matalalla kohti Tammelan Pyhäjärveä ja heti perään neljän joutsenen lentävän samaan suuntaan. Siitä tiesin, että kevät on tulossa. Samalla arvelin, että toivottavasti sieltä jokisuulta löytyy sula paikka, johon paluumuuttajat voivat laskeutua lepäämään ja etsimään syötävää.

Fyysinen ja psyykkinen terveys on meille jokaiselle tärkeä asia, josta haluamme pitää kiinni kynsin ja hampain. Sen säilymisestä olen kiitollinen joka päivä ja toivon sitä jokaiselle. Somessa ihmeteltiin, miten Suomessa jatketaan koronarokotuksia edelleen, vaikka noin 20 maata on laittanut kyseisen rokotteen tauolle. Juontaja Totti Toivosen ohjelmassa hän haastatteli johtajia ja lääkäreitä, jotka vakuuttivat, että ei ole ilmennyt puutteita ja syitä miksi rokottamisia ei pitäisi jatkaa.

Ainakin tämän lehden levikkialueella pidetään hyvää huolta ikäihmisistä, sillä sen käsityksen sain Merja Hakalan mielipidekirjoituksen (FL 17.3.) lukemisesta. Artikkelissa kerrotaan laajasti käytössä olevista erilaisista vaihtoehdoista. Pappojen ja mammojen luona käymistä pidettiin tärkeänä ja siitä huolehdimme mekin nuorena ollessamme. Nyt, kun itse olemme iäkkäitä, niin lapsemme jatkavat arvokasta perinnettä ja käyvät luonamme, tosin koronavirusta peläten.

Toivotaan, että koronavirus hellittäisi otettaan ja vapauttaisi ihmiset moisesta piinasta ja hengissä pysymisen huolesta. Kuolleiden määrä on jo Suomessakin riittävän korkea. Lumet saisi sulaa vähitellen, ilman pahoja tulvia ja vapuksi tulisi muuttolinnut ja oikea vanhanaikainen kevät!

Uusimmat

Fingerpori

comic