Mielipiteet

Kevätkylvöt työllistävät isäntiä

Soitin kuulumiset Varsinais-Suomeen sikatilan isännälle ja hän kertoi, että kiirettä on piisannut. Tilalla on yli 3000 sikaa ja lietettä on ajettu aamuviidestä iltakymmeneen kahden viikon ajan. Kun kuormaan mahtuu 15 tonnia ja 200 kuormaa on ajettuna, niin taitanee yhteensä olla kolme miljoonaa kiloa lietettä, joka sekoitetaan viiden sentin syvyyteen, ettei tule hajuhaittoja. Montakohan prosenttia peltoon jää lietettä jäljelle kevään ollessa hyvin sateinen?

Samaan aikaan parjataan maaseudun mummoja, joilla mökki on vesistöjen läheisyydessä, että viemäröinti kuntoon, myös unohtamatta että roska-astian tyhjennykset on saatava ajan tasalle pikimiten sanktion uhalla.

Luin MT-gallupin, jossa verojen kiristäminen on suosituin keino koronalaskun kuittaamiseksi. Maaseutukunnissa julkisten palveluiden karsiminen oli eniten suosiota saava keino. Kun ajatellaan, että yksi isäntä kuormittaa luontoa yli 3 milj. kilolla keväällä, niin mikä onkaan kokonaiskuorimitus Suomen maassa… Kyllä se verotuksen suunta pitäisi olla aivan muualla kuin mummojen takapihalla.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti