Mielipiteet

Kiitoksia Liisa Ahti

Suuret kiitokset Liisa Ahdille erittäin ajankohtaisesta kirjoituksesta (FL 19.10.) liittyen erilaisten ammattien nimikkeisiin ja niiden sukupuolittuneisuuteen. Kuten Liisa toteat, 88 prosenttia suomalaisista hyväksyy mies-loppuisten sanojen käytön yhteiskunnallisissa ja poliittisissa yhteyksissä. Mihin tämä tieto unohtui, kun vihreiden kansanedustaja yritti vastoin eduskunnan menettelytapoja saada puheenvuoron eduskunnan puheenjohtajalta? Fiksusti puhemiehet tekivät pyytäjille selväksi sen, ettei eduskunnassa ole puheenjohtajaa, jolta puheenvuoron voisi pyytää!

Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on tärkeää, mutta keinot pitää valita oikein. Nyt ollaan jo lähellä rikkoa ihmisen perusoikeutta, oikeutta omaan sukupuoleensa olla tyttö taikka poika!? Olen erittäin harmissani siitä, että lapsen sukupuolta yritetään tasa-arvoperustein häivyttää! Se on täysin väärä keino edistää tasa-arvoa.

Alle 3 % ihmisistä kokee sukupuolessaan ongelmia, heidän asiansa pitää hoitaa, mutta se ei saa tapahtua, niin, että 97 % ihmisistä joutuu häivyttämään oman sukupuolensa. Yhteiskuntamme kehittäminen yksinomaan pienen vähemmistöjen edut turvaten ja samalla muiden ihmisten sukupuoli-identiteetin perusoikeudet häivyttäen ei ole hyväksyttävää.

Puheet naisolettamasta, miesolettamasta sekä Opetushallituksen suositukset kouluille oppilaiden kutsumisohjeesta luovat epävarmuutta lasten ja nuorten ihmisten perusoikeuteen oman sukupuolen mukaiseen identiteettiin, jonka jokainen meistä syntyessään saa. Annetaan tytöille ja pojille perustuslain turvaamana perusoikeus olla tyttöjä ja poikia.

Suomessa syntyvyys laskee eikä se ole mikään ihme. Perhearvoista ja yhteiskunnan perusarvoista merkittävä osa on heitetty romukoppaan. Perheen arvo ja merkitys onkin palautettava yhteiskunnan perussoluna sille kuuluvaan tärkeään arvoon.

Uusimmat

Fingerpori

comic