Mielipiteet

Kiitoksien paikka! Pääasia on, että päätöksenteko on kaikille reilua ja avointa

Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Nykyään on jonkinlaiseksi tavaksi muodostunut sanoa ensin, mitä ei olla tai tahdota tehdä, ja sitten tehdään ja ollaan kuitenkin. Joten: En aio esittää mitään analyysiä vaaleista tässä, jotta ei tarvitse sitten myöhemmin hävetä kun on saanut perspektiiviä koko hommaan. Mutta sanonpa vaan, että vaaleissa, jossa äänestysaktiivisuus laski reilusti, joissa kovin monen istuvan äänimäärä ei noussut ja joissa oma puolueeni niin sanotusti “otti turpaan”, rohkaisee miltei tuplaantunut äänisaaliini jatkamaan samalla itselleni uskollisella tyylilläni. Se on toissijaista, onko se kullekin syy iloon tai harmiin.

Pääasia on, että päätöksenteko on kaikille reilua ja avointa, eikä kenenkään etua ajeta muiden kustannuksella. Siihen kun päästään, ei minulla ole tarvetta jatkaa. Poliittinen kunnianhimoni kun ei kuntapolitiikkaa pidemmälle yllä.

Mutta se minusta. Kirjoitukseni ydin on kiittää teitä kaikkia 174:ää äänestäjää, jotka ainokaisen äänenne minulle annoitte. Se on seitsemänneksi eniten ääniä koko tyykikylässä. Syvä ja nöyrä, häkellyttävä kiitos!

Kiitos myös tukiryhmälle, joka teki arvokasta työtään monilla rintamilla, monella eri tavalla. Kaikki tekemänne työ oli tarpeen, ja olen siitä erittäin kiitollinen! Erityinen kiitos teille, joiden kanssa lähdimme vaaleihin yhdessä ilman keskinäistä kilpailua, yhteinen tavoite tähtäimessä. Teidän ansiosta yleensä lähdin vaaleihin empisimeni päätteeksi.

Iso kiitos myös kaikille muille ehdokkaille. Olitte sitten mistä puolueesta hyvänsä ja oli tuloksenne mikä tahansa, ilman teitä ei vaaleja edes olisi. Muistakaa se! Erityiskiitos vielä myös Forssan Lehdelle, joka on antanut julkiselle keskustelulle tärkeän kanavan.

Kulunut kausi on opettanut, että politiikassa tulee paineita suunnalta jos toiseltakin, mikä horjuttaa uskoa omaan tekemiseen välillä kuormaksi asti. Silloin on riski eksyä esittämään muuta kuin on niin itselleen kuin muille. Tällaiseen räpiköintiin syyllistyin itsekin, mutta ne kokemukset on opettaneet paljon niin politiikasta kuin itsestäni. Voin siis vakuuttaa, että käyttäessäni sanoja kuten “nöyrästi” ja “kiitollisesti”, teen sen vilpittömästi. Jotka eivät minua henkilökohtaisesti tunne, niin ymmärtäkää myös, että kaikenlainen kiitteleminen ei minulta käy minulta kovin luontaisesti muutenkaan.

Teille, jotka ovat kyselleet kirjoituksieni perään, niin tiedoksi, että niitä pukkaa tulevaisuudessakin. Jätin suosiolla pari kolme viikkoa ennen vaaleja estradin heille, jotka aktivoituvat mitään sanomaan vain vaalien aikaan ihan tungokseen asti. Koen luontevaksi tavan ottaa kantaa ja kertoa asioista vaalien välissäkin. Sen verran tosin kehitän toimintaa, että valjastan vaalisivuni blogiksi ja alustaksi, jossa voin mm. toteuttaa erilaisia kyselyitä päätöksenteon ja kirjoitusteni tueksi muita mahdollisuuksia unohtamatta. Paremmin pohjustetut kirjoitukset ovat sisällöltään parempia myös lehdessä ja ne varmasti palvelevat paremmin ihan kaikkia.

Kyllä näillä eväillä jaksaa taas seuraavia haasteita kohdata.

Uusimmat

Fingerpori

comic