Mielipiteet

Kiitos adressin allekirjoittaneet ja Johanna!

Kiitos Johanna, kun olet kampanjoinut seutumme yöpäivystyksen puolesta. Kyse ei ole pelkästään yksittäisestä palvelusta, vaan seutumme jokaisen asukkaan turvallisuuden tunteesta. Eikö se ole kuitenkin yksi tärkeimmistä tunteista silloin, kun ajatellaan kotipaikkaa?

Kun apua tarvitaan, sitä on saatava. On tärkeää muistaa, että akuuttien sairastumisien ja onnettomuuksien lisäksi on paljon pitkäaikaissairaita, jotka tarvitsevat apua myös yöllä, koska kipu ei katso kelloa. Vaikka kyse ei olisi henkeä uhkaavasta tilanteesta, on kohtuuton vaatimus ajeluttaa nämä ihmiset Hämeenlinnaan tai pyytää odottamaan aamuun.

Olen päättäjänä huomannut, että puhuttaessa terveydenhuollon palveluista hoidon laatu- ja vaikuttavuuskysymykset jäävät usein vähemmälle huomiolle, koska joidenkin päättäjien huomio kohdistuu vain rahaan ja potilasvirtoihin. Se, että joku toteaa yöpäivystyksen olevan meille todella kallis ja pientä joukkoa palveleva, on erittäin ikävää, raakaa ja priorisoivaa puhetta. Koskaan ei pitäisi puhua pienistä joukoista, jos on kyseessä ihmisen henki. Vaikka vain yhden ihmisen henki, sillä jokainen on korvaamaton. Ihmisen henkeä ei voi hinnoitella.

Mielestäni hoitoon pääsy on laadukkaan ketjun tärkein kohta. Ei kukaan meistä halua sairastua ja samalla kuulla, että on vain kuluerä veronmaksajille. Jokaisella meistä on oikeus turvallisuuden tunteeseen ja tasa-arvoisiin terveydenhuollon palveluihin silloin, kun niitä tarvitsee. Myös keskellä yötä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic