Mielipiteet

Kiitos ja kumarrus! 20 koulunkäynninohjaajan tointa vakinaistetaan Forssan kaupungissa

Sanna Leikkilä on toiminut koulunkäynninohjaajana Tölön koululla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sanna Leikkilä on toiminut koulunkäynninohjaajana Tölön koululla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tein Parempaa ja vastuullisempaa työnantajapolitiikkaa -valtuustoaloitteen 16.11.2020 Forssan kaupunginvaltuustossa. Aloitteen oli allekirjoittanut lisäkseni SD-ryhmä. Valtuustoaloitteeni liittyi määräaikaisten työsopimusten ketjuttamiseen. Määräaikaisten työntekijöiden toimien ketjutusasia ei edennyt kaupunkiorganisaatiossa, vaikka monia erilaisia tapoja asian etenemiseen oli käytetty. Tämän takia asiasta oli tehtävä valtuustoaloite.

Koska Forssan kaupungilla työnantajana on ollut pysyvä työvoiman tarve, ei määräaikaisuuksien käyttö ko. tehtävissä ole sallittua KKO: 2015:64 ja KKO: 2015:65.

Forssan kaupungissa koulunkäynninohjaajien määräaikaisia työsuhteita on ketjutettu jopa vuosikausia, vaikka työvoiman tarve on ollut pysyvä.

Tekemäni aloite eteni nopeasti kaupungin organisaatiossa. Toivottavasti etenemisnopeus on uuden alku. Etenemisnopeudesta kiitos kuuluu sivistysjohtaja Jarmo Pynnöselle ja henkilöstöpäällikkö Esa Sinisalolle. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti maanantain 29.3.21 kokouksessaan, että 20 koulunkäynninohjaajan tointa vakinaistetaan Forssan kaupungissa. Tämä on hyvä alku tasa-arvoisemmalle ja oikeudenmukaisemmalle työnantajapolitiikalle.

Vastuullisen työnantajapolitiikan tärkeys korostuu korona-aikana. Nyt vakinaistettavilla työntekijöillä on mahdollisuus luottaa parempaan tulevaisuuteen ja suunnitella sitä pysyvämmin.

Kiitos ja kumarrus heille, jotka vaikuttivat asian etenemiseen!

Uusimmat

Fingerpori

comic