Mielipiteet

Kiitos kaikesta Forssa! – Forssa on kompakti, kaunismaisemainen kaupunki, mutta juuri ihmiset antavat sille sydämen

Forssassa kaikki on kävelymatkan päässä. Kuva: Tapio Tuomela
Forssassa kaikki on kävelymatkan päässä. Kuva: Tapio Tuomela

Enpä olisi 10 vuotta sitten turkulaisena uskonut, että tie tuo Forssaan ja elämä asettuisi Lounais-Hämeeseen. Mutta näin tosiaan kävi, kun helmikuussa vuonna 2010 tulin töihin kaupunkiin, josta olin aiemmin tiennyt vain suuren bensa-aseman pääteiden risteyksessä sekä raviradan sijainnin.

Hyppäys isommasta kaupungista lähes tuntemattomaan pikkukaupunkiin oli suuri, mutta ihan häkellyin, kuinka hyvin minut otettiin Forssassa vastaan. Muistan, miten työterveyshoitaja totesi, että oli hienoa, kun korkeakoulutettuna ammattilaisena olin valinnut juuri Forssan työ- ja asuinpaikakseni. Ihmisten yleinen ystävällisyys yllätti ja tuntui turvalliselta olla tällä silloin vielä vieraalla maaperällä.

Forssassa myös huomasin nopeasti, että kaikki arjen toiminnot olivat kävelymatkan päässä, palvelut helposti kaupunkilaisten saavutettavissa. Pian tulivat tutuiksi liikuntakeskuksen väki ja lähikaupan myyjät. Oma luottokampaaja ja suuhygienisti löytyi vuosiksi. Ja vaikka kuinka terveydenhuolto saa aika ajoin kritiikkiä osakseen, en ole missään muualla saanut niin nopeasti vastaanottoaikaa lääkärille kuin Forssassa.

Forssa on kompakti, kaunismaisemainen kaupunki, mutta juuri ihmiset antavat sille sydämen. Forssalaiset ovat aktiivista ja liikkuvaista porukkaa, joihin törmää muuallakin kuin Forssan torilla. Kerran aloin jutella mukavan pariskunnan kanssa Intian turistibussissa ja sitten jonkin ajan kuluttua tuli juttua, mistäpäin Suomea he olivat tulleet – tietenkin Forssasta, kuten minäkin. Ja kun olen yleisesti erilaisissa yhteyksissä kertonut asuvani Forssassa, aina joku on tuntenut forssalaisen tai tiennyt jonkun, joka on kotoisin Forssasta tai asunut täällä. Ollaan ylpeitä Forssasta!

Koska vain muutos on pysyvää, hämäläisten laulu vaihtuu osaltani taas varsinaissuomalaisten lauluun. On jäähyväisten aika. Otan mukaani monta tarinaa ja pidän muistoissani niitä kauniita hetkiä, joita olen täällä Forssassa saanut kokea. Se, että soitin aikanaan sen ratkaisevan puhelun kysyäkseni Forssassa ilmoitettua työpaikkaa, oli käänteentekevää koko elämäni kannalta.

Kiitos forssalaiset ja muut seutukuntalaiset, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä työelämässä ja vapaa-ajalla mm. luottamustoimien, liikunnan ja ratsastuksen parissa. Näistä vuosista tekivät ainutlaatuisia juuri kaikki kohtaamiset. Toivon, että ne ystävyyssuhteet, joita olen täällä solminut, kestävät yli maakuntarajojen.

Lopuksi kiitos Sinulle, jonka kanssa vietin 85% ajastani Forssassa. Sanovat, että rakkaus ei koskaan kuole, se vaan muuttaa muotoaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic