Mielipiteet

Kiitos Matti

Matti Luostarinen (FL 18.10.) on taas intoutuneesti menettänyt keveyden ja viihteellisyyden ymmärryksen. Tosikkomaisuus lienee useiden tiedemiesten turvasatama. Matti, mietipä hetki kannattamasi puolueen tieteellistä panosta aikamme ongelmiin.

Teatraalinen viihteellisyys pelkistyy Teuvo Hakkaraisen ja Laura Huhtasaaren esiintymisen kökkärimäisyydessä, näin märisee vorssalainen. Lieneekö perussuomalaisilla oma geneettinen kollektiivinen perimänsä, johon ei edes kulttuurin luoma sivistys yllä.

Matti, siinä missä tieteen mahdollisuudet ymmärtää ihmisenä olemista loppuvat, alkaa taiteen ja laajemmin kulttuurin tehtävä avata ihmiskäsitystä. Aikamme elämäntapojen tuhoisuus planeetalle on suurelta osin ihmisen luoman tieteen väärinkäytön seurausta.

Ihminen on luonut tieteelliset tutkimukset, ihminen niitä myös tulkitsee. Ihmistieteiden ja taiteiden vähättely luonnontieteiden kustannuksella on tulossa tiensä päähän. Genetiikka ja geneettiset tutkimukset eivät luo ihmisarvoja, moraalia, estetiikkaa, kuten ei myöskään aikamme uusliberalistinen talousajattelu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic