Mielipiteet

Kiitos Matti Hirvonen!

Evankelisluterilainen kirkkomme kuohuttaa jälleen mediassa, myös Forssan Lehden mielipidesivulla, kun eläköitynyt piispa on osallistunut Pride-kulkueeseen monien muiden kirkon jäsenten ja toimijoiden lisäksi.

Matti Hirvonen (FL 12.7.) nosti esiin myös järjestötoimintaan osallistumisen laajemmin. Tässä kohtaa on tarpeen korjata virhetulkintojen mahdollisuus ja korostaa, että kirkko tekee yhteistyötä vammais-, sotaveteraani- ja eläkeläisjärjestöjen kanssa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Myös monet vähäosaiset ja eri tavoin avun tarpeessa olevat saavat apua. Tätä työtä tekevät ympäri vuoden sekä palkatut työntekijät että laaja vapaaehtoisten joukko. Valitettavasti media ja valokuuvajat eivät ole aina paikalla kun köyhää autetaan, lähimmäinen kohdataan ja yhteinen usko antaa toivoa.

On totta, että kirkon jäsenmäärä on laskenut. Samalla voidaan ajatella, että tässä ajassa myös kirkkoon kuuluminen on entistä vahvempi kannanotto sen puolesta, mitä kirkko edustaa. Kirkko on 2000 vuotta vanha lähimmäisenrakkauden, uskon ja toivon yhteisö. Kirkko ei ole vain piispa Pride-kulkueessa tai yksittäisen paljon mediassa näkyvän persoonan mielipide. Kirkko olemme me, noin 4 miljoonaa suomalaista (ja lähes 13 000 forssalaista), jotka yhä kuulumme tähän yhteisöön. Se on samalla myös noin 4 miljoona mielipidettä. Kirkko ei ole 2000 vuoden historiansa aikana saavuttanut yksimielisyyttä kaikissa eteen tulleissa kysymyksissä. On oltu eri mieltä niin jyrkästi, että uusia kirkkokuntiakin on syntynyt, omammekin, kun Luther ei niellyt katolisen kirkon kaikkia oppirakennelmia.

Kiitos Matti Hirvonen, kun jaoit oman mielipiteesi ja kiitos jokainen kirkon toiminnasta mielipiteensä muodostanut. Niiden esiin tuominen on tärkeää, koska juuri sitä kautta kirkko on aina kehittynyt ja elänyt ajassa. Yhdessä me voimme luoda yhteisön, jolla on paljon tärkeää tehtävää tänäänkin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti