Mielipiteet

Kiitos sairaalan ja TAYSin väelle

Kaunis kiitos niille Forssan sairaalan sydänosaston ja TAYSin Sydänsairaalan lääkäreille ja sairaanhoitajille, jotka hoitivat äijän kuntoon!

Minulla on mökki Ypäjällä,– tai oikeastaan talviasuttava talo, vanhempien kuolinmökki. Se on perintönä siirtynyt minun ja sisarusteni omistukseen. Minulla on kolme sisarusta, jotka kaikki asuvat Etelä-Ruotsissa. Se on heille ainoa asia, joka vielä muistuttaa isänmaasta. Olen ammattini vuoksi jäänyt Suomeen, koska käytin työssäni suomen kieltä. Niinpä mökin hoito on talvikautena jäänyt minulle.

Sain viime perjantaina mökkiä lämmittäessäni pahan häkämyrkytyksen, jonka seurauksena minut vietiin Forssan sairaalaan. Siellä minut saatiin kuntoon häkämyrkytyksestä, mutta passitettiin TAYSiin jatkotutkimuksiin. Siellä monien kokeiden jälkeen havaittiin sepelvaltimotaudin alku. Se hoidettiin kuntoon ja minulle määrättiin lääkitys.

Oli erittäin ilahduttavaa huomata, että edelleenkin, huolimatta kaikesta kohusta, löytyy hoitohenkilökuntaa, joilla on sekä osaamista että tahtoa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. Tunsin itseni pitkästä aikaa tarpeelliseksi kun ympärilläni pyöri lukemattomia hoitajia ja lääkäreitä.

On tärkeätä, että tulevissa vaaleissa pidämme huolen siitä, että resursseja sairaanhoitoon lisätään ja pidetään riittävinä. Hoitajien palkkaus on saatava kuntoon.

Tulee kylläkin etsimättä mieleen amerikkalainen ohje: Ei kannata korjata sitä mikä ei ole rikki!


Jorma Markkula

eläkeläinen 73 v,
ent. näyttelijä- teatteriohjaaja

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti