Mielipiteet

Kiitos Sam ja lykkyä matkaan!

Kiitos sinulle Sam kaikesta. Olit melkoinen energiapakkaus ja niin ihailtavan aikaansaava Ypäjällä viettämäsi melkein kahden vuoden ajan. Arvostan myös suuresti suoraselkäisyyttäsi sekä jämptiyttäsi, miten et antanut kenenkään ohjailla ajatuksiasi tai tekemisiäsi.

Olin valtuustosalin takarivissä 30.3.2017 katsomassa, kun esittäydyit edellisen kauden valtuustolle. Olin jo minuutin kuuntelemisen jälkeen täysin vakuuttunut ja innoissani kunnan ja kuntalaisten puolesta. Onneksi valtuusto äänesti silloin niin kuin äänesti, ja saatiin sinut tänne Ypäjälle. Itselläni ainakin oli sellainen Loton jättipotin voittanut olo ja taisinkin sanoa muutamalle ystävälleni, että vaikuttaa vähän liian hyvältä ollakseen totta.

Otitkin sitten pestisi hoitoon vauhdilla ja vakuuttavasti. Tartuit pelottomasti sekä ilman mitään vanhoja homeisia painoja asioihin ja laitoit monta asiaa uusiksi. Et kertaakaan sortunut lauseeseen: ”Näin meillä täällä on aina ennekin tehty”, mitä kuulee valitettavasti vieläkin silloin tällöin kunnan päättäjien suusta.

Uudistettuja asioita on melkoinen liuta, mutta tässä niistä muutama, joista erityisesti haluan kiittää sinua (koitan pitää listan maltillisena): kuntalaisten sekä muiden tahojen kuuntelu ja heidän mahdollisuus saada ääni kuuluviin, Ypäjän sijainnin sekä muiden vahvuuksien esille tuominen ja hyödyntäminen, kunnan aktivoiminen somessa (jo oli aikakin!), nuorisovaltuuston mukaan ottaminen, kunnan vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksien lisääminen/ monipuolistaminen, paikallisten yrittäjien arvostaminen sekä yhteistyö heidän kanssaan (olen aivan liian monta vuotta kuullut yrittäjien mitätöimistä kunnan päättäjien taholta!).

Orastava yhteistyö kunnan ja Ypäjän Yllätyksen välillä on mielestäni ehdottomasti paras askel kunnan suunnalta. Vihdoin joku, joka arvostaa paikallista urheiluseuraa ja seuran (pääsääntöisesti) vapaaehtoisia toimijoita. Seuraa, jonka ansiosta kunta on lähes pystynyt pesemään kätensä kuntalaisten liikuttamisesta sekä hallin ylläpidosta. Seuraa, jonka monipuolinen toiminta on maannut viime vuosina muutaman kuntalaisen harteilla (suurkiitos myös tietty näille arjen ahertajille!). Toivottavasti tämä kaikkien kunnassa toimivien eri tahojen arvostus ja yhteistyöverkoston vaaliminen jatkuu myös seuraajasi toimesta.

Harmittavaista, että aikasi kuntamme veturina jäi niin kovin lyhyeksi. En oikein uskalla edes ajatella, mitä kaikkea olisit saanut aikaan muutamana lisävuotena. Ja vaikka itse olisinkin toivonut vierailusi kestävän muutaman vuoden pidempään, toivotan sinulle mitä parhaimpia käänteitä elämäsi poluille ja menestystä Myrskylän luotsaamiseen. Muistahan pitää myös itsestäsi ja jaksamisestasi huolta. Lykkyä, moikataan kun tavataan!

Virve Saarikoski

Uusimmat

Fingerpori

comic