Mielipiteet

Kiitos vapaaehtoistoimijalle

Vapaaehtoistyö on elämää rikastuttavaa. Se laajentaa sosiaalista elämää, tuo virikkeitä ja onnistumisen tunteita ja opettaa uusia taitoja. Yleensä taustalla on puuhailu itselle mieluisan harrastuksen parissa; urheilun, käsitöiden, eläinten tai vaikkapa lasten. Ilman vapaaehtoistoimijoita moni kerho tai urheiluharrastus ei pyörisi.

Vapaaehtoinen ei saa työstään tai ajankäytöstään palkkaa. Joskus jotain pieniä etuja, mutta korvaukset ovat hyvin vaatimattomia. Motivaatio vapaaehtoistyöhön tulee siis ihan muista syistä.

Mistä motivaatio vapaaehtoistyöhön sitten syntyy? Se kumpuaa yhdessä tekemisestä, onnistumisista, itsensä tarpeelliseksi tuntemisesta. Nämä pieniltä kuulostavat syyt motivoivat vapaaehtoisen olemaan ensimmäisenä paikalla, tarvittavat ennakkotoimet tehtynä. Hän lähtee yleensä paikalta viimeisenä, kun kioski on suljettu, löytötavarat kerätty ja ovet lukittu.

Tärkein palaute vapaaehtoiselle on kiitos. Kun tapahtuma, peli tai harjoitukset on ohi, niin osalliset huikkaisivat kiitokset ja heipat. Sillä vapaaehtoinen jaksaa. Muistetaan jatkossakin tämä pieni sana.

Kiitos sinulle vapaaehtoistoimija, teet hyvin tärkeää työtä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti