Mielipiteet

"Kiltteyden aika on nyt ohi" – Miettikää nyt hyvät ihmiset vielä päätöksiä, joita olette Tammelassa tekemässä

Tammelan kunnan päätöksenteko puhuttaa. Kuva: Pessinen Seppo
Tammelan kunnan päätöksenteko puhuttaa. Kuva: Pessinen Seppo

Tammelan kunnan tilannetta arvioitiin kyseisen otsikon alla (FL 15.10.). Mietin ihmeissäni, mikä on kiltteyden vaihtoehto.

Kunnanjohtajalla on vastuu päätösten valmistelusta ja toimeenpanosta. Miten tuota vastuuta toteutetaan, jos kiltteyden aika päättyy?

Avoimuus on kateissa. Hoetaan mantraa palvelurakenteen muutoksesta, mutta ei kerrota muutoksen sisältöä. Kuntalaisilla on viimeistään nyt oikeus tietää, mitä palvelurakenteelle tullaan tekemään.

Jokioisilla tehtyihin päätöksiin vertaaminen antaa väärän kuvan. Tammela on reilut neljä kertaa laajempi kunta kuin hyvä naapurimme. Heillä matka kuntakeskukseen on muutama kilometri, meillä jopa lähes kolme peninkulmaa.

Tammelassa vaihtoehtoiset ehdotukset leimataan pilkallisesti ”ruutupaperilaskelmiksi”. On vain yksi totuus yhtenäiskoulu, velkarahalla.

Kuntalaki edellyttää avoimuutta. MIKSI EI KERROTA, että Pohjois-Tammelan, Myllykylän ja Härkätien sekä Liesjärventien varsien loputkin palvelut aiotaan lopettaa?

Kirjoitin vastineen kunnanjohtajan mielipiteisiin Forssan Lehden 15.10. uutisoinnin johdosta, mutta päätin olla sekaantumatta kunnan asioihin.

Luettuani nyt kunnanhallituksen päätökset asetuin uudelleen koneen ääreen.

Yhtenäiskoulu alentaa käyttökustannuksia vuositasolla 170 000 euroa. Miten säästö voidaan tietää noin tarkasti, vaikka hankkeen toteuttaminen on lähtöruudussa?

Onko kunnanjohtajalla ”ruutupaperilaskelma”, jota ei ole kuitenkaan julkaistu?

Suunnitelmat pimitetään, mutta veroja korotetaan rajusti.

Olen seurannut Tammelan kunnan päätöksentekoa kuusi vuosikymmentä.

Nyt meillä on uusi mahdollisuus. Monipaikkaisuus ja maalla asuminen kiinnostaa monia. Mitähän miettivät jo nyt etätyötä tekevät ja tuhannet vapaa-ajan asukkaamme, jotka hakevat turvaa mökeillään?

Miten rakennetaan tulevaisuutta, kun veroja korotetaan ja viimeisetkin kuntapalvelut lopetetaan kyliltä?

Meillä on upea ja hieno kirkonkylä, mutta sen palveluiden kehittäminen tarvitsee tuekseen kylät ja niiden asukkaat.

Miettikää nyt hyvät ihmiset vielä päätöksiä, joita olette tekemässä.

Uusimmat

Fingerpori

comic