Mielipiteet

Kirjeiden katoaminen on harmillista – Olen saanut kokea samankaltaisen ongelman peräti viidesti muutettuani Forssaan 2016

Postinlajittelua. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti
Postinlajittelua. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Forssan Lehdessä 30.7 oli mielipidekirjoitus Minne kirjeet katosivat? Harmillinen tosiasia!

Olen saanut kokea samankaltaisen ongelman peräti viidesti muutettuani Forssaan 2016. Turussa 40 vuotta asuneena postini ei kadonnut kertaakaan, silloinen asukasluku oli noin 187 000. Forssan asukaslukumäärä oli tuolloin noin 17 000 asukasta ja kun asun aivan keskustassa, ei postini saapunut osoitteeseeni. Yritin selvittää asiaa, että katosivatko ne ennen Forssaan saapumista vai Forssan jakelupisteen jälkeen. Tiedustelin palvelutiskiltä asiaani, johon en kuitenkaan saanut perustavaa laatua olevaa vastausta.

Kun kysymyksessä oli pankkikorttini tunnuslukutaulukko ja paikkakunnalla ei ole kyseistä pankkia, olin niin sanotusti helisemässä. Helsinki lähetti korvausta vastaan uuden tunnuslukutaulukon, joka sitten saapui kirjattuna perille. Tätä ennen olin neljästi maksanut viivästysmaksun viisi euroa, kun en saanut laskujani perille.

Nykyisin olen saanut kaikki asiani hoidetuksi sähköisesti ja nämä murheet ovat elettyä elämää.

Oliko sitten niin, että kysymyksessä oli kesälomatuuraaja, joka jakoi postin nimen perusteella eikä numeron perusteella niin kuin olisi pitänyt. Niin tai näin, riittävä työhön perehdys oli jäänyt vähäisempään arvoon tai sitten oppi ei mennyt perille. Perehdys on nykyisin lakisääteistä, mikä mahdollistaa tehokkaan töiden aloituksen.

Uusimmat

Fingerpori

comic