Mielipiteet

Kirjoita sinäkin

Minä kirjoitan. Nyt kun meillä useimmilla on aikaa, paljon tai vähän enemmän, kirjoita Sinäkin. Kirjoittaminen on luonnonmukainen tapa ilmaista ajatuksiaan, tuulettaa tunteitaan ja purkaa paineitaan. Mielipidepalstan merkitys on suurempi kuin äkkiarvaamatta saattaisi ajatella. Palsta herättää kysymyksiä, tunteita ja aktivoi myös toimimaan.

Mielipiteet ovat aina esittäjänsä kuvia. Jokainen meistä elää oman todellisuutensa keskipisteessä. Todellisuus on usein toisenlainen. Absoluuttista totuutta tuskin on edes olemassa. Dialogit – kaksinpuhelut ovat arvokkaita. Tunnettu kirkonmies ja arvostettu tiedemies kirjoittivat toisilleen kirjeitä teemalla ”Tiedän uskovani ja Uskon tietäväni”. Myös tämä palsta on elävä esimerkki siitä, miten kirjoittajat voivat haastaa toisiaan kaksintaisteluihin. Jotkut tekevät sen tietoisesti, toiset vain julistaessaan omaa totuuttaan tunteikkaasti.

Elämä on yhtä näytelmää. Pääsiäisen suuri näytelmä on meille useimmille tärkeä monistakin syistä. Juhlan merkitys voi olla historiallinen tai omakohtainen. Pääsiäisen merkitys voi olla yksityinen tai yhteisöllinen.

Tänä vuonna pääsiäinen on poikkeuksellinen ja toivottavasti omalla tavallaan ainutkertainen. Hiljentymistä voimistavat nyt pakko, rajoitteet ja suositukset. Moni alkaa jo kyllästyä yhden asian ympärillä pyörimiseen ja sen keskipisteenä olemiseen. Nyt kannattaa aktiivisesti paeta lukemisen, maalaamisen ja kirjoittamisen maailmoihin. On mahdollisuus harjoittaa kansankulttuuria, kutoa, neuloa ja palmikoida tai vuolla, veistää ja vinkkelöidä.

Palaan vielä kirjoittamiseen. Toisille se on ammatti, useimmille keino tehdä muistiinpanoja tärkeistä asioista tai antaa kirjallisia ohjeita muille.

Harvemmin esille otettu totuus on, että kirjoittaminen on terapiaa, jota jokainen voi harjoittaa lähes missä ja milloin tahansa. Kirjoittaminen voi olla suurempi lahja lapsellesi tai lapsenlapsellesi kuin kalleinkaan hankittu tavara. Kirjoita oma tarinasi itsellesi tai läheisellesi, kirjoita ystävällesi tai tuttavallesi. Tartu kynään ja kirjoita. Yllätä itsesi ja lukijasi. Pistä arkki kirjekuoreen ja lähetä. Tai kirjoita lehteen!

Uusimmat

Fingerpori

comic