Mielipiteet

Kirjoitin kuusi erilaista kirjaa – Löytyisikö vielä rahakas kustantaja?

Kuva: Petri Ojanen
Kuva: Petri Ojanen

Ensimmäinen kirjani valmistui vuonna 2008 ja viimeinen 2020. Kaikki kirjat ovat erilaisia ja kertovat asioita eri aikakausilta.

Ensimmäinen kirjani, – Pieni poka josta kasvoi nuorukainen, kertoo ajasta jolloin pienenä pokana aloitin alakouluni Vaulammilla sota-aikana v. 1943. Viimeisen kirjani kirjoittamiseen sain kimmokkeen viime joulupäivänä, jolloin Forssan poliitikkojen skisman johdosta saimme vain yhden kansanedustajan Suomen eduskuntaan. Kirjasta tuli 323-sivuinen juhlajulkaisu, joka valmistui keväällä syntymäpäiväkseni. Kirjan julkaisu ja 85-vuotispäivän juhliminen oli koronaviruksen takia unohdettava.

Painosmäärät olivat noin 500 kappaletta kutakin, yhteensä noin 3000 kirjaa. Kaikki on myyty tällä kotiseudullani pääasiassa Forssan torilla.

Kirjat ovat ns. kotiseutuaiheisia, jonka sanan valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä toi tietoisuuteeni. Pääasiallisena sisältönä ovat Forssan kunnalliselämä ja tehdyt päätökset ja Finlaysonin pärjääminen, joissa molemmissa olen saanut olla mukana melko pitkän ajan. Viidennen kirjani, jonka piti olla viimeinen, kirjoitin haastattelemalla forssalaisia yrittäjiä ja vaikuttajia, joiden 30 kasvokuvaa ovat kirjan kannessa. Kirjan valmistumisesta on kulunut 6 vuotta ja jäljellä on aarteenani 1 kpl.

Kuuden kirjan yhteinen sivumäärä on 1349 sivua ja lähes 1000 valokuvaa. Mieleeni on hiipinyt ajatus: jos löytyisi rahakas kustantaja, niin kirjoista saisi kolmiosaisen Forssa-aiheisen teoksen, joissa kaikissa olisi 400 sivua, vaikka karsintaa suorittaisi jättämällä osan sivuista julkaisematta.

Uusimmat

Fingerpori

comic