Mielipiteet

Kirjoitin tiukasti, koska olen huolissani

Arvostamani Ilkka Kononen (FL 8.9.) on oikeassa siinä, että kirjoitukseni viime sunnuntain Forssan Lehdessä oli tavallista tiukkasävyisempi.

Se johtuu siitä, että olen todella huolissani Suomen tilanteesta. Huonoja uutisia tulee nyt päivittäin. Yksistään teknologiateollisuudesta, Suomen viennin veturialalta, uhkaa kadota yli 20 000 työpaikkaa vielä tämän vuoden puolella. Maassamme on jo lähes 400 000 työtöntä työnhakijaa, 118 500 enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Nyt vaikeuksissa on vientiteollisuus, ja se on johtanut yt-kierteeseen.

Marinin hallitus kokoontuu jokasyksyiseen budjettiriiheen, ja julkisuuteen annettujen tietojen mukaan hallitus yrittää sopia siellä 30 000 uutta työpaikkaa tuovista keinoista. Tietämättä vielä, onnistuuko se, jokainen ymmärtää, että jo tavoite on alimitoitettu ja välinpitämätön työttömänä jo olevia ja yt-uhan alla olevia ihmisiä kohtaan.

Kysyin kolumnissani, eikö jokaisen pitäisi nyt kysyä, miksi iso yritys sulkee tehtaansa juuri Suomesta, eikä esimerkiksi Saksasta tai Ruotsista.

Pääministeri Sanna Marin on esiintynyt hyvin koronakriisin hoitamisessa, mutta talouden kanssa jälki tulee olemaan pahempaa.

Hyvä Ilkka Kononen, pääministerilläkin on sananvapaus, mutta kaikkein korkeimmissa päättävissä asemissa olevilla korostuu vapauden rinnalla vastuu. Pääministeri ei voi erotella, milloin hän nostattaa kannattajilleen kuntavaalihenkeä puoluekokouksessa ja milloin puhuu maan pääministeri.

Puheet kuuden tunnin työajasta ja satojen miljoonien eurojen veronkiristyksistä yrityksille olivat harvinaisen huonosti ajoitettuja. Ne nimittäin kuultiin ja uskottiin myös vientiteollisuudessa, joka pohtii kannattavuuttaan maailmantalouden epävarmuudessa.

Räksyttävää oppositiopoliitikkoa minusta ei taida kuoriutua, enkä sellainen halua olla. Koskaan aiemmin elinaikanani en ole ollut Suomesta ja maailman menosta niin huolissani kuin juuri nyt olen, enkä siksi voi vain olla hiljaa.

Toivon sydämestäni, että maamme vasemmistohallitus ei enää pelottele yhtään yritystä täältä pois, vaan heittää aatteet sivuun ja on Suomen asialla.

Me teemme samoin. Vastuullisena oppositiopuolueena olemme valmiina tukemaan vaikeitakin päätöksiä Suomen kilpailukyvyn ja työpaikkojen pelastamiseksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic