Mielipiteet

Kirkkoherra Esa Löytömäki

Kiitän mielipidekirjoituksestasi (FL 3.1.). On hyvä, että edes tälläkin tavoin ollaan yhteydessä.

Ensiksikin tässä vastineessani voisin käsitellä kirjoitustasi ”profaanistikin” (maallisesti).

Esim. tällä tavoin?Luin aikoinaan ”Työkansa”-nimisen lehden mielipidetekstiä, joka kuului: Erään seurakunnan kirkkoherra ”paukutteli” saarnatuolistaan: ”Niin paljon korkeammalla kuin nyt olen saarnatuolissani, niin paljon korkeammalla olen myös kerran taivaassa.”

Asiaan: Olen pannut merkille, ettet lainkaan käytä kirjoituksissasi Raamattua, Jumalan sanaa, Jumalan sanana! Suuri pettymys oli joulun ajan seurakuntalehti, jonka päätoimittaja olit. ”Suurennuslasilla” sitten löysin Siperian lähetin kirjeestä joulun sanoman: ”Älkää pelätkö! Teille on syntynyt Vapahtaja! Lk 2:10-11. Kiitin Herraa tästä suuresta sanomasta: Älkää pelätkö!

Mutta ”Lyhyestä virsi kaunis”. Kuittaan minut ja toimintani tuomitsevan kirjoituksesi Apostoli Paavalin sanoilla:1.Kor.4:3: ”Mutta siitä minä hyvin vähän välitän, että te minua tuomitsette tai joku inhimillinen oikeus; en minä itsekään tuomitse itseäni.”

Uskon, että mm. Päivi Räsänen yhtyy uskossaan tähän sanomaan. Olen rukoillut hänen puolesta. Hänen tilanteeseensa sain rohkaisevat sanat Raamatusta, tosin apokryfikirjoista Judith 16:16-17.

Toivotan sinulle, perheellesi ja kaikille lukijoille onnellista alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta.

Uusimmat

Fingerpori

comic