Mielipiteet

Kirkon nykymeno

Huomiota herättäneeseen Pride-kulkueeseen Helsingissä osallistuivat mm. pääministeri Antti Rinne, entinen piispa Irja Askola ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Kuva: MAURI RATILAINEN
Huomiota herättäneeseen Pride-kulkueeseen Helsingissä osallistuivat mm. pääministeri Antti Rinne, entinen piispa Irja Askola ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Kuva: MAURI RATILAINEN

Moni aktiivinen seurakuntalainen on esittänyt nykykirkosta mielipiteensä ja mielipiteet edelleen mediassa jatkuvat, mutta eikös kaikille kuulu oikeudet käydä kirkossa ja saada avustusta ja palveluksia, sillä me olemme luojan luomia yksilöitä. Nyt kirkko kuitenkin on osallistunut tilaisuuksiin, sitonut itsensä joukkotoimintaan, jolla on poliittisluonteisia tarkoitusperiä!?

Jos kirkko aikoo enemmänkin järjestötoimintaan osallistua, niin eikö silloin löydy ryhmiä, jotka olisivat kipeämmin avun tarpeessa? Tulee mieleen vammaisjärjestöt, sotaveteraanit, eläkeläiset, yksinhuoltajat, vähäosaiset yms. Ei ole kirkkoa kuitenkaan näkynyt tukemassa noitten ryhmien toimintaa tai järjestämässä marsseja. Turha on kuitenkaan odottaa, että kaikki liikkeet vastaavasti osallistuisivat kirkon toimintaan. Ei ole lippukulkueita esityksineen sunnuntaiaamuisin jumalanpalveluksiin tulossa.

Helsingin Sanomissa 2.7 2019 oli kuvia törkyisestä ympäristöstä juhlien jälkeen. Juhlien järjestäjä oli surullinen, koska veronmaksajat eivät siivoa heidän juhliensa jälkiään. Eikö arkkipiispan ja kumppaneitten itsekin pitänyt olla Kaisaniemessä keräämässä tyhjiä kaljatölkkejä, kuohuviinipulloja ja pikaruokakääreitä, koska kerran ovat roskaamiseen osallistuneetkin?

Lapsena saimme 1950-luvulla ensin liimattavan kiiltokuvapaimenen sauvoineen ja jatkossa aina valkoisen lampaankuvan liimattavaksi vihkoomme, kun osallistuimme sunnuntaisin pyhäkouluun. Näin me lapsena kasvatimme oman lammaskatraan ja lapsen silmin maailmankuva näyttikin niin valkoisen puhtaan ruusuiselta, kuin mitä se todella oli!

Eri mieltäkin saa olla mielipiteestäni ja sen jopa sallin tasapuolisesti ihan kaikille!

Jokainen voi myös tehdä itse omat johtopäätöksensä siitä, miksi kirkon jäsenmäärät on laskenut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti