Mielipiteet

Kissa leikkaukseen nyt!

Kissa on hyvä leikkauttaa. Kuva: TA = Terho Aalto

Kiitos keskiaukeaman jutusta (FL 16.2.). Vielä kaikki toivo ei ole vielä mennyt, kun löytyy Anne Paldaniuksen kaltaisia eläinten ystäviä. Kuinkahan moni meistä viitsisi nähdä kissojen vuoksi niin paljon vaivaa, että loukuttaa hylätyt ja hoitaa asianmukaisesti.

Mistä löytyy niin edesvastuuttomia ihmisiä‚ jotka eivät leikkauta kissojaan, vaan antavat lisääntyä holtittomasti? Kissat menevät poikimaan latoihin ja ulkorakennuksiin, jolloin pennuista tulee villejä. Kylmien navetoiden tiloilla on törmätty nälkäisiin kissalaumoihin, koska hiiretkin sieltä ovat vähentyneet. Pitkässä juoksussa kissojen leikkauttaminen tulee paljon halvemmaksi kuin nälkäisen lauman juuri ja juuri hengissä pitäminen makkaranpaloilla.

Sellaisen, jolla ei ole varaa leikkauttaa kissaansa/kissojaan, olisi syytä jättää kissa hankkimatta.

Kissauros ja narttu molemmat leikataan n. puolivuotiaana. Aina voi myös kääntyä eläinsuojeluyhdistyksen puoleen, myös silloin, kun tapaa kodittoman tuntuisen kissan.

Koko maassa tunnettu turkulainen eläinsuojelija Anja Eerikäinen aikanaan sanoi, että niin kauan kuin maapallolla on yksikin ihminen, tulee olemaan eläinrääkkäystä. Sitähän se on, jos kissat elävät villinä Suomen kylmän luonnon armoilla ja tietenkin lisääntyvät sielläkin.

Vilkkilä

Uusimmat

Fingerpori

comic