Mielipiteet

Kiusaaminen on alistamista!

Kiusaaminen ulottuu ruumiillisesta henkiseen väkivaltaan. Kuva: Marko Kullanen
Kiusaaminen ulottuu ruumiillisesta henkiseen väkivaltaan. Kuva: Marko Kullanen

Jokainen valistunut kansalainen voisi tahollaan miettiä, miksei aina tapetilla olevaa ongelmaa nimeltään kiusaaminen saada millään ilveellä kuriin. Onhan kiistatta kuitenkin kyse pahemmanlaatuisesta ihmisen alistamisesta, jossa uhri kokee syvästi traumatisoivan kärsimyksen ja josta toipuminen saattaa olla jopa mahdotonta.

Ihmettelen todella suuresti näitä henkisesti tasapainottomia ihmishirviöitä, jotka päivästä toiseen ja säälimättä käyvät uhrinsa kimppuun ja pystyvät sen jälkeen vielä omantunnon yhtään kolkuttamatta katselemaan peiliin. Näille todella pienen ja mustan sielun omaaville kiusaamisen täytyy olla kuin huumetta, josta tulee hyvä olo ja päivän pelastus.

Surkeita ovat myös he, jotka näkevät kiusatun tuskan, mutta eivät puutu siihen millään lailla.

Selkärangatonta toimintaa kerta kaikkiaan!

Mielestäni kaikki kiusaamiseen johtavat syyt mukaan luettuna syyt olla puolustamatta alistettua ovat pelkuruutta sekä tekosyitä.

Pahinta tässä kaikessa kuitenkin on, että yhteiskuntamme, joka on ”maailman paras” monilla mittareilla mitattuna, osoittaa usein enemmän ymmärrystä kiusaajalle kuin hänen uhrilleen!

Jatkuva kiusaaminen täyttää helposti vakavan rikoksen ulkoiset piirteet. sen vuoksi siitä pitää määrätä tuntuvat rangaistukset nykyisin vallalla olevan ”päänsilittelyn” sijaan.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic