Mielipiteet

Kivijalan murheita

Surkein tilanne kaikille on liikehuoneiston tyhjeneminen. Kuva: Tapio Tuomela
Surkein tilanne kaikille on liikehuoneiston tyhjeneminen. Kuva: Tapio Tuomela

Kovalla äänellä nyt puhutaan isojen vuokranantajien ja liikekeskusten vastuuta myymälöiden ja liiketilojen vuokran alennukseen.

Itse esittäisin kysymyksen, mitä taloyhtiöt ovat valmiita nyt tekemään kivijalkamyymälöiden ja liiketilojen vastikkeisiin? Vuosikymmeniä on kerätty puolitoista- tai kaksinkertaisia vastikkeita ja pienet putiikinpitäjät ovat nämä maksaneet lainanlyhennystensä rinnalla. Näillä tuplavastikkeilla, sekä hoito- että rahoitusvastikkeilla on vuosikymmenet juhlittu asukkaiden remonteissa ja kuluissa.

Se juna meni jo, jolloin liiketilat ovat kullan arvoisia rahasampoja. Nyt ei enää ole. Ehdotan 6kk ajan yhtiövastikkeiden tiputtamista normaaliksi yksinkertaiseksi, mikäli haluatte, että taloissanne jatkossakin toimii vastikkeita maksava kivijalkamyymälä. Tämä voi olla ainoa keino pelastaa myymälä/liike.

Vaihtoehtona voi olla tyhjä konkurssipesä ja liiketilalle ei löydy uutta ostajaa tai vuokraajaa. Ei auta haltuunotto. Nyt on taloyhtiöiden vuoro kantaa vastuunsa, nopeita päätöksiä taloyhtiöt, kiitos

Uusimmat

Fingerpori

comic