Mielipiteet

Klassikkokamaa!

Kuparisen kirjoituksessa (FL 7.6.20) oli kiteytetty suurin piirtein koko ps-puolueen ideologia ja arvomaailma. Kirjoitus sisälsi paljon kärkkäitä mielipiteitä, mutta hyvin vähän faktaa tai ratkaisuja. Puretaanpa sitä vähän

Kuparinen kirjoittaa: ”Viime viikonloppuna hallitus onnistui ulkoministeri Haaviston johdolla tuomaan radikalisoituneita Al-Holin leirillä kiinniotettuja islamistinaisia lapsineen Suomeen”.

Positiivista tuossa oli, että lapset oli mainittu, sillä he nimenomaan olivat syy, miksi nuo naiset ovat tällä hetkellä Suomessa. Toki ko. äideillä on oikeus tulla Suomeen milloin tahansa, sillä he ovat Suomen kansalaisia. Ps-puoluetta tuntuu kismittävän, että homma hoidettiin hallitusti ja Supon valvonnassa. Heille sopisi jostakin kumman syystä, että nuo naiset lapsineen olisivat tulleet Suomeen jossakin vaiheessa ilman valvontaa, hallitsemattomasti.

Operaatio oli mielestäni huonosti salattukin, sillä ulkoministeri on asiasta kertonut jopa televisiohaastattelussa. Lisätietoja tilanteesta Kuparinen olisi helposti saanut kysymällä asiaa vaikkapa ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajalta (ps).

Totta on, ettei pulaan joutuneita suomalaisia tuoda ulkomailta kotimaahan konsulikyydeillä, kuten ei tuotu al-Holin leirilläkään olleita suomalaisia. Matkan hekin joutuvat itse maksamaan, ulosoton kautta, jos muuten ei onnistu.

Mitä tulee George Floydin pidätystilanteessa tapahtuneeseen kuolemaan, niin olen Kuparisen kanssa samaa mieltä. Poliisin voimankäyttö oli liiallista. Se, että Floyd vastusti pidätystä ja ruumiinavauksessa todettiin huumeiden käyttöä, ei missään tapauksessa oikeuta poliisia murhaamaan pidätettyä. Kuparisen kirjoituksesta saa sellaisen kuvan, että Floydin kuolema on osittain hänen oma syynsä. Tässä kohtaa Kuparisen kirjoitus muistuttaa Ano Turtiaisen (ps) julkaisemaa törkeää ja rasistista kuvaa. Toivottavasti olen tulkinnut väärin.

Poliisit Suomessa ja monessa muussa maassa, myös Yhdysvalloissa, ovat antaneet tukensa mielenosoituksille. Se on hienoa…mieluummin yhteistyötä kuin pamppua.

Ps -puolueen kansanedustaja, jonka nimeä Kuparinen ei tohdi mainita, on siis Ano Turtiainen. Hänet otettiin riemumielin ps-puoleen kansanedustajaehdokkaaksi, vaikka taustalla oli useampi pahoinpitelytuomio, tuomio julkisesta rikokseen kehottamisesta SPR:ää vastaan ja tsemppiviesti vastaanottokeskuksien polttamista suunnitteleville. Nämä olivat ”sulkia hattuun” ps -puolueessa.

Nyt kun Turtiainen on syvästi loukkaantunut puolueelleen ja kertoo sen myös laveasti lehtien sivuilla, niin Kuparinen ehdottaa, että Turtiainen etsisi jonkin toisen viiteryhmän.

Miksi vasta nyt?

Kirjoituksessaan Kuparinen yrittää ensin kaikkensa, että hänet niputettaisiin ”johonkin määritelmään” ja lopuksi hän toteaa, ettei hyväksy, että hänet ”niputetaan johonkin määritelmään”.

Se ei vaan toimi noin. Rasistikin yleensä toteaa:” En ole rasisti, mutta…”.

Uusimmat

Fingerpori

comic