Mielipiteet

Kohti ansiosidonnaisen porrastusta

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen on kiihtyvällä tahdilla noussut keskusteluihin. Siitä ja muistakin työttömiin kohdistuvista leikkauksista puhutaan virheellisesti työllistämiskeinona. Etenkin kokoomushenkiset rummuttavat illuusiotaan, jonka mukaan töitä on kaikille. Hieman ennen korona-aikaa Yle (4.2.2020) julkaisi kansanedustajille suunnatun kyselyn tulokset, josta käy ilmi heidän suhtautumisensa ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamiseen.

Luonnollisesti porrastamisen kannalla vastaajista olivat kaikki kokoomuksen, RKP:n ja kristillisdemokraattien edustajat. Vihreistäkin suurin osa oli porrastamisen kannalla sekä perussuomalaisistakin melkein puolet. Ihan kaikki ”työmiehet” eivät ole sitä miltä äkikseltään näyttävät.

Porrastamista vastaan yksimielisesti oli ainoastaan vasemmistoliitto ja SDP. Toki muutama SDP:n vastaaja ei osannut kantaansa ilmaista. Keskustassa kysymystä ei ymmärretty tai ei haluttu ilmaista kantaa. Reilusti yli puolet vastasi, ettei osaa sanoa onko porrastamisen kannalla vai vastaan. Loput liputtivat porrastamiselle.

Ainakin tässä asiassa hallituksen pääpuolue SDP on paljon vartijana. Osa ”takiaisista” saattaa alkaa venkoilemaan kesken kaiken. Oppositiossa pulskistuville ansiosidonnaisen porrastaminen kyllä käy.

Uusimmat

Fingerpori

comic