Mielipiteet

Kohti kunnallisvaaleja – Tammelan kunnan tulisi kysyä 4–5 urakoitsijalta, kuinka paljon nykyisen yhtenäiskoulun saneeraus tulisi maksamaan KVR-urakkana

Tammelan yhtenäiskouluhanke herättää keskustelua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan yhtenäiskouluhanke herättää keskustelua. Kuva: Lassi Puhtimäki

On kuin persaukinen poika haaveilisi Mersua, kun seuraa tätä Tammelan kunnan yhtenäiskouluhankkeen etenemistä.

FL:n lukijana tuli mieleeni (FL 25.10), onko lehdestä tullut näyttävällä kirjoituksellaan vahva tukija jonkun piirin puolesta täällä Tammelassa. Valopilkku kirjoituksessa oli kuitenkin upea kuva arvokkaasta yhtenäiskoulumme julkisivusta.

Ei konsulttien laskelmiin ole luottamista, vaan ne pitäisi aina kyseenalaistaa, niin myös tämä Inspira Oy:n tekemä kustannusarviolaskelma. Käytyäni tämän kuntien omistaman rahoituksen neuvontapalvelujen Inspira Oy:n nettisivulla, en antaisi minkäänlaista painoarvoa rakennuksen kustannusarvioiden laatijana tälle yritykselle.

On täysin väärin, että tässä yhtenäiskouluprojektissa on esittelevillä virkamiehillä ja määrätyillä politiikoilla vain yksi tavoite, uuden koulun rakentaminen. Näitä asioita tulisi käsitellä tasapuolisesti aina siihen asti, kunnes on tiedossa kummankin vaihtoehdon todelliset kustannukset.

Tehkää poliitikot pikaisesti jotain, ennen kun väärillä päätöksellänne johdatatte kuntamme katastrofiin.

Kunnan tulisi kysyä viitesuunnitelmien pohjalta 4–5 urakoitsijalta KVR-urakkana (kokonaisvastuurakentaminen), kuinka paljon nykyisen koulun saneeraus tulisi maksamaan Tammelan kunnalle ja vasta sen jälkeen tehtäisiin päätöksiä jatkotoimenpiteistä ja rakentamisesta.

Toivottavasti huhtikuun vaaleihin löytyy puolueilla ja ehdokkailla avoimuutta, niin että voisimme äänestäjinä päättää, miten kuntamme taloutta tässäkin asiassa seuraavat neljä vuotta hoidetaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic