Mielipiteet

Koirien jätökset on korjattava pois

Koiran jätös keväthangella. Kuva: Tapio Tuomela
Koiran jätös keväthangella. Kuva: Tapio Tuomela

Lenkkeillessä kevyenliikenteen- ja kävelyteillä on katsottava tarkkaan koko ajan, ettei tallaa koirien jätöksiin eli suomeksi sanottuna paskoihin. Koko talven kävelyteiden vierillä on molemmin puolin teitä lyhyen välimatkan välein milloin isompia läjiä, milloin pienempiä kakkaroita. Eikä sekään riitä, vaan laiskimmat koirien ulkoiluttajat antavat lemmikkinsä ulostaa keskelle tietä eivätkä viitsi korjata pois jätöksiä.

Jos on varaa hankkia tuhansia euroja maksava lemmikki, niin luulisi olevan varaa ostaa pusseja, joihin voi korjata lemmikkinsä jätökset. Samalla kun kumartuu, niin siinäkin tulee liikuntaa. Ei luulisi olevan suuri vaiva.

Nyt kun kevät on tulossa ja vielä ei lumi ole sulanut, on kaamea näky, kun jätökset ovat puolittain levinneet kamalaksi epämääräiseksi velliksi.

Eikä sekään riitä, että on yksi koira, joillakin on narun päässä monta. Vastuuntuntoisen omistajan, joka hankkii lemmikin, on korjattava lemmikkinsä jätökset. On myös niitä koirien ulkoiluttajia, jotka räpläävät kännykkää eivätkä katso, missä se lemmikki kulkee ja mihin jätöksensä tekee.

Luonto pysyy puhtaampana, kun jokainen lemmikin omistaja korjaa jätökset, niin on mukavampi ulkoilla muidenkin kuin koiranomistajien.

Vaadin koiraveron palauttamista.

Liikunnan ystävä, ei koirien

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti