Mielipiteet

Koko kansan Yleisradio

Yleisradio on koko kansan kustantama ja kuuntelema radio ja TV. Joten ohjelmat ovat tietenkin tasapuolisia ja koko Suomen rahvaalle suunnattuja.

Siitä olkoon yhtenä esimerkkinä, kun radio Yksi lähetti ohjelmaa Helsingin Musiikkitalosta ja kertoi, että olette aivan kaikki tervetulleita paikan päälle musiikkitalon lämpiöön seuraamaan lähetystä. Vapaa pääsy ja aiheena Helsingin musiikkielämä. Sinnehän sitten koko Suomi säntäämään.

Samoin Radio Puhe kutsui kaikki suomalaiset koko kansan olohuoneeseen Oodiin ja muistutti, että sisäänpääsy on Sanomatalon puolelta ovesta ja siitä raput ylös, kaikkihan te paikan tiedätte. Aiheena Suomen metsät ja niiden hoito. Keskustelijoina WWF:n, Vihreiden, Metsähallituksen, Greenpeacen, Luontoliiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton (kaikki Helsingistä) edustajat.

Muutamassa asiaohjelmassa on ollut mukana myös Turun yliopiston tutkija ja huhuja on, että joku Rovaniemeltäkin olisi tulossa mukaan johonkin ohjelmaan ensi vuonna.

Televisiossa on viihdeohjelma, johon kaikki kansalaiset ovat myös tervetulleita ja Pasilaanhan pääsee ratkalla no: 7. Panelisteina helsinkiläisiä julkkiksia paitsi yksi jopa kaukaa Hyvinkäältä.

Ja niin pakkaa Kittilän mummu kapsäkkinsä ja hyppää onnikkaan (=bussi) ja aloittaa viikon matkan kohti pääkaupunkia päästäkseen valtakunnan median sykkeeseen. Eihän siitä ole pitkäkään aika, kun radio viimeksi kävi pohjoisessa, kun Tarvajärvi teki ohjelman Joulumaasta ja mummu oli silloinkin paikalla. Että vuoroin vieraissa.

Onhan se niin mukavaa, kun koko kansa voi osallistua tasapuolisesti yhteisen Yleisradion ohjelmiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic