Mielipiteet

Kokoomus linjaa mutta SDP:n ehdokas arvostaa kuntapalveluja ja niiden tekijöitä

Kuva: Pekka Aho
Kuva: Pekka Aho

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas, valtuutettu ja FSHKY:n hallituksen jäsen Jouko Haonperä linjasi 7.6. Lukijoilta-palstalla Forssan Lehdessä: Antamalla äänesi kokoomuksen ehdokkaalle vastustat peruspalvelujen tehottomuuden lisääntymistä, verotuksen kiristymistä ja etäistä päätöksentekoa.

Ensinnäkin kokoomuksen väite siitä, että kuntien peruspalveluissa työtään tekevät hoitajat, opettajat, koulunkäynninohjaajat, kirjastotyöntekijät etc tekisivät työnsä tehottomasti nyt ja mahdollisesti tulevaisuudessa on erittäin ikävä ja kuntatyöntekijöitä leimaava lausunto. Itse en ikinä lähtisi arvostelemaan kenenkään työntekoa tehottomaksi. Kuntatyöntekijät tekevät työnsä tehokkaasti, niin kuin se on moneen kertaan eri tutkimuksissakin todettu.

Verotuksen kiristymisestä olen lähes samaa mieltä. Minäkään en halua kiristää veroja. Kokoomuksen pitäisi myös sitten tehdä sellaisia päätöksiä Forssassa, ettei kuntalaisten verotus kiristy. Jos kokoomuksen mielestä meillä oli varaa monitoimikeskukseen, mutta meillä ei ole varaa ylläpitää lähikouluverkkoa kuten Talsoilan koulua sen vuoksi, ettei verotus kiristy, niin oliko kokoomuslaisten valtuutettujen ajama monitoimikeskuksen rakentamispäätös järkevä kuntalaisten verotaakkaa ajatellen? Ei ollut! Ensin kokoomus tekee Forssan historian suurimmasta ökyinvestoinnista päätöksen ja samalla se linjaa, ettei verotusta saa nostaa. Matemaattisesti täysin kestämätön linja. Emme jätä velkaa lapsillemme vai kuinka se nyt menikään, arvoisat kokoomuslaiset?

En tiedä, mihin Haonperä viittaa etäisellä päätöksenteolla, mutta ainakin Haonperä on jo nyt tarjonnut FSHKY:n hallituksen jäsenenä forssalaisten peruspalveluja muualle maakuntaan hopeatarjottimella mm. yöpäivystyksen siirtoa Hämeenlinnaan jne. Koko Forssan seudun etu kuitenkin on, että saamme pidettyä terveyspalvelumme mahdollisimman lähellä.

Antamalla äänesi sosialidemokraattiselle ehdokkaalle tiedät, että sosialidemokraattinen ehdokas arvostaa kuntapalveluja ja niiden tekijöitä. Emme kiristä verotusta huviksemme, mutta olemme valmiita tarkastelemaan verotusta silloin, kun kuntalaisten lähipalvelut ovat vaarassa. SDP on ihmisläheinen kuntatalouspuolue. SDP ei kannata etäistä sote-päätöksentekoa ja siksi meidän linjassamme julkinen puoli johtaa ja markkinat ovat lisänä. Emme luovuta automaattisesti viittä miljardia euroa yksityisille. Näillä periaatteilla teemme päätöksiä tulevassakin valtuustossa.

Uusimmat

Fingerpori

comic