Mielipiteet

Kommunikointia ihmisten kesken – Kaikenlaiset merkit ja symbolit ovat kehittyneet kulttuureissamme, jotta voimme viestiä omia ajatuksiamme

Kuva: Kasper Ojala
Kuva: Kasper Ojala

Ihmiskunta on tiettävästi aina halunnut kommunikoida kanssaihmistensä kanssa mitä moninaisimmin keinoin, jotka kaikki ovat olleet sidoksissa tavalla taikka toisella oman aikansa kulttuureihin.

Kaukaisempia esimerkkejä ovat niin kutsutut kalliopiirrokset, joita löytyy edelleenkin lisää jyrkistä kallioseinämistä. Lisäksi sileisiin kallioihin on ikuistettu erilaisia merkkejä kuvastamaan senaikaista elämää kulttuureineen.

Foinikialaiset kehittivät aakkoset noin 3000 vuotta sitten, joita mekin käytämme vielä tänäkin päivänä… tosin jonkin verran kehittyneempänä versiona, jolla tuomme julki omia mielipiteitämme lehtiemme palstoilla.

Kryptisiä merkkejä taasen käyttivät niin inkat kuin egyptiläisetkin tuodessaan mielipiteitään ja kulttuuriaan esille jälkipolvien tutkailtaviksi kiviin hakattuina kuten viikingitkin riimukirjoituksineen unohtamatta kiinalaisten merkkikieltä.

Kaikenlaiset hieroglyfit, riimut, merkit, symbolit, emojit, hymiöt ja muraalit ovat ajan saatossa kehittyneet kulttuureissamme yksinomaan ja vain sen vuoksi, että haluamme viestiä toisillemme omia ajatuksiamme, toisin sanoen mielipiteitämme kuten tämäkin mielipiteeni!

Platon tosin varoitteli jo kauan sitten, että aivot tuhoutuvat kun ei tarvitse itse ajatella enää yhtään mitään aikamme ihmisten googlettamalla hakusanoin ja tekstiviestein lähes kaiken mahdollisen superkännyköillään jakaen kaiken tiedon sekunnin murto-osissa toisilleen ympäri Tellusta!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic