Mielipiteet

Konkretiaa kehiin sairaanhoitopuheissa – 11 kysymystä Hykyn enemmistöpäättäjille

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Hykyn demokraattinen enemmistö on kirjoittanut puolustuspuheitaan ja mielikuvaväitteitään lehden palstoilla. Nyt olisi aika kertoa kansalaisille miten asia hoidetaan. Toivoisin vastauksia seuraaviin kysymyksiin, jotka perustuvat teidän väitteisiin:

1. Missä on luvattu, että esitettyjen sote-lakien lisäksi laaditaan laki erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhoidon kiinteästä yhteistyöstä?

2. Missä pykälässä esitetyissä sote-laissa edellytetään, että perusterveydenhoito toteutetaan kaikissa maaseutukunnissa?

3. Miten maakuntasote turvaa ESH:n palvelut Lounais-Hämeessä?

4. Miten HYKYä kehitetään 1.1.2023 mennessä/asti?

5. Miten rekrytointia parannetaan?

6. Miten kuntalaisten palvelut heikkenee, jos ESH:n palvelut järjestetään KHSHP:n toimesta Forssan sairaalassa?

7. Miten terveydenhoitoa ajetaan alas kun kirjallisilla sopimuksilla olisi säilytetty nykyinen palvelutaso?

8. Miten ESH:n palvelut kuntalaisille heikkenee, jos osan henkilökunnasta verokirja on Hämeenlinnassa ja työpaikka Forssan sairaalassa?

9. Miksi luottamusmiehet ei voi vaikuttaa lääkäripalveluiden ostoon, kun juuri siitä tässä po. asiassa on kysymys?

10. Miten maakuntasotessa turvataan Lounais-Hämeen päätösvalta ja lähipalvelut, kun enemmistön päätösvalta on Hämeenlinnassa?

11. Kannattaako Jokioisten sdp, Tammelan sdp ja Forssan vas.liitto edustajiensa tavoin terveyspalveluiden hankkimista yksityisiltä terveysyhtiöiltä julkisen terveydenhoidon sijaan?

Edelleen olen sitä mieltä, että näin merkittävä asia olisi pitänyt käsitellä kuntien valtuustoissa, joihin sitä ei haluttu päästää.

Vastauksia odotellessa ja kauhulla sotea odottaessa.

Ps. Minun mielestä ns. ”Forssan malli” syntyi kun perusterveydenhoito, erikoissairaanhoito ja sosiaalitoimi yhdistettiin samaan organisaation, joka Pihlajalinnalle myynnillä haluttiin tuhota.

Uusimmat

Fingerpori

comic