Mielipiteet

Konosen rajoilla

Suomen, Ruotsin ja Norjan väliset rajat ovat tosiaan ”jotenkin auki ja vartioimatta” (10.4.). Kuusikymmenluvulta asti Pohjoismaiden välillä ei maarajoilla ole tehty henkilötarkastuksia. Vuodesta 2001 rajojen yli on saanut tulla jokainen Schengen-alueelle päässyt (raja.fi/rajanylitys). Suomeen tulevien ja maassa olevien määristä voi näin ollen esittää vain arvioita. Turvapaikkaa hakevat ilmoittautuvat viranomaisille toisin kuin esim. ”paperittomat”, joille Helsinki vihreiden aloitteesta myöntää nyt samat etuudet kuin kansalaisille (asunto, ruoka ja terveydenhoito).

Vuoden 2015 massamuutossa (pääosin irakilaisia, afgaaneja ja somaleja) media ennakoi jo YK:n siirtolaissopimuksen (GCM) pykälää, joka velvoittaa valtiovaltaa huolehtimaan siitä, että media kertoo tulijoista vain myönteisiä asioita. Kuten Ruotsissa, meilläkin väitettiin tulijoiden rikastuttavan meitä paitsi kulttuurillaan, myös taloudellisesti työpanoksellaan. Kun pyydettiin numeroita, meillä virkamiehet ilmoittivat, että eivät osaa laskea ja Tukholman valtuustossa laskelmia vaatineita syytettiin fasismista ja rasismista.

Pauli Vahtera sai hyväntekeväisyytemme vuosikustannuksiksi nyt 3,2 miljardia ja 10 vuoden päästä 5 miljardia. Perussuomalaisten ajatuspajan tutkimus selvitti irakilaisten ja somalien taloudellisia kustannuksia Suomelle elinaikanaan (Heikki Porkka, oikeamedia.com, 19.3.). Suomeen 20–24-vuotiaana muuttavan somalin elinkaarikustannukset julkiselle taloudelle ovat 951000 euroa ja lapset huomioiden 1343000 euroa, irakilaisella 690000 euroa ja lasten kanssa 844000 euroa. ”Monisyisen yhteiskunnallisen ilmiön hahmottaminen” (10.4.) talouden kannalta pitää olla mahdollinen aatesuunnasta riippumatta. Salailu kasvattaa arvailuja, huhupuheita ja vaarallisten aatesuuntien kannatusta.

Vaarallisista aatesuunnista Konoselta unohtui punainen fasismi: kommunismi ja (reaali)sosialismi (DDR). Lännen hyväihmisten sokeus naisten alistamiseen perustuvalle ideologialle ei lakkaa hämmästyttämästä. 20 vuotta siirtolaisuutta tutkinut berliiniläisprofessori sanoo suoraan: yksikään länsimaa ei ole kyennyt sopeuttamaan muslimeja meidän arvomaailmaamme (Ruud Koopmans, document.no 3.3.).

Uusimmat

Fingerpori

comic