Mielipiteet

Korona ei yksin tuhonnut musiikkialaa

Ministeri Saarikon ja Teoston toimitusjohtajan ulostulot kulttuurin ja musiikin tuen tarpeesta kaipaavat rakentavaa kritiikkiä.

Tukia on aina ollut, mutta niissä on vääriä kohdistuksia, kilpailun vääristyksiä ja käsienpesun makua. Musiikkiala on äärimmäisen kannattavaa! Siitä kertoo ulkomaisen pääoman tänne tulo näin suurella voimalla.

Kulttuuri ei ole elätti, vaan kotimarkkinoiden merkittävä elättäjä. Mm. Porissa, Seinäjoella, Savonlinnassa ja pienissäkin kylissä voi nyt laskea, kuinka paljon kansantaloutemme aleni, kun kulttuuri ei ollut luomassa niihin aluetaloutta.

Musiikin turha vuosihävikki on satoja miljoonia! Sen tuotannolta ja jakeluilta puuttuu kotimainen infra ja edunvalvonta, minkä vuoksi suurin menetys tulee kulutuksen puutteesta. Tarjonnan vaje jättää valtaosan kysynnästä palvelujen ulkopuolelle.

Musiikki on luontokuormaton tuotantotalous jonka merkitys ymmärretään pelottavan huonosti Suomessa. 30 vuodessa reilun 90%:n kotimaisuusaste on kääntynyt toisinpäin!

Viranomaiset eivät osaa hahmottaa, että äänite ja sen brändäys on investointi ja suomeksi laulettunakin usein 100%:sti ulkomaista tuontitavaraa.

Musiikintuotannossa, sen viennissä ja kontribuutiotaloudessa voi realistisesti nähdä miljardien kasvuja. Näivettämällä viihdealan palkkoja ja työllisyyttä ei synny kokemuspääomia, vero- yms. tuloja tai työllisyysetuja.

Alirahoitus tuottaa vain huonosti tuotettua ja markkinoitua luokatonta huttua sekä keskenjääneitä kehitysprosesseja.

Viihteeseen panostus on kaikkien puolueiden ja etujärjestöjen laiminlyöty kotiläksy. Perustuslain 6§, 15§, 17§ ja 18§ velvoittavat hallitusta investoimaan tähän toimintainfraan.

Kotimaiset rakenteet ovat tuottamuksella rapautettu seuraamalla vääriä profetioita. Tämä ei ole yksin kulttuuriministerin paine, vaan erityisesti työ-, elinkeino-, ja valtiovarainministerin.

Luontokuormattomana sen merkitys ylettyy ympäristöministerille ja jopa puolustusministerille, sillä kansallinen identiteetti ja hengennosto luodaan kulttuurin asein.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti