Mielipiteet

Koronan jälkeinen Suomi janoaa yhteisöllisyyttä – Haluamme olla rakentamassa lähimmäisyhteiskuntaa

Lähimmäispalveluja voi viedä mm. kauppakeskuksiin, joissa ihmiset muutenkin liikkuvat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lähimmäispalveluja voi viedä mm. kauppakeskuksiin, joissa ihmiset muutenkin liikkuvat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pandemia-aika on eristänyt meitä ihmisiä toisistamme. Yksinäisyys ja eriarvoistuminen on lisääntynyt. Joku on ehkä kokenut ihmisarvonsa olleen koetuksella. Monella jopa mieli on järkkynyt. Koronan aiheuttama hoitovelka on lisääntynyt.

Me Hämeen kristillisdemokraatit haluamme olla rakentamassa lähimmäisyhteiskuntaa: Kaupunkeja, kuntia ja yhteisöjä, joissa jokaisesta pidetään huolta, joissa kaikki pidetään mukana ja osana yhteisöä. Yhteisöllisyyttä voi rakentaa monin tavoin. Usein vapaaehtoistoimijat ja järjestöt, kouluyhteisöt sekä seurakunnat ovat tässä avainasemassa. Lähimmäispalvelut tulee viedä sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, esimerkiksi kauppakeskukset ja kirjastot voisivat olla matalan kynnyksen paikkoja, jonne juuri ne apuja tarvitsevat ihmiset löytävät.

Haastamme kunnat nyt pohtimaan tapoja lisätä yhteisöllisyyttä. On tarpeen miettiä keinoja, joilla tukea ja mahdollistaa kansalaisjärjestöjen, urheiluseurojen ja seurakuntien yhteisöllisyyttä lisäävää ja rakentavaa toimintaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic