Mielipiteet

Koronan tautilukuja

Koronavirukseen varautuminen puhututtaa. Kuva: Timo Marttila
Koronavirukseen varautuminen puhututtaa. Kuva: Timo Marttila

Suomessa oli 20.5.2020 mennessä kuollut koronaan n.300 ja sairastuneita n. 6400. Thaimaassa on kuollut 56 ja sairastuneita n. 3000. Thaimaassa asukkaita on n. 67 miljoonaa ja on lähempänä taudin lähtömaata Kiinaa.

Thaimaa aloitti aikaisin ihmisten kuumemittaukset lentokentillä, tavarataloissa, kaupoissa, kaduilla jne. Myös käsidesiä oli saatavina kauppoihin mennessä ja poislähtiessä.

Mitä teki Suomi? Vastaus on, ei mitään tarkkailua, ei missään ei yhtään mitään, mutta liian myöhään kuten sanontana: Olimme hitaita kuin hämäläiset tai osaamattomia. Kukin saa itse päätellä lukumääriä vertailemalla.

Virheen opetuksena on, että menetimme valtion varojamme, jälkipolvien maksettavaksi jäävät ne suurentuneet valtiovelat. Työttömyyttä ja konkurssiaaltoja sekä itsemurhat lisääntyvät. Moni menetti jo uskonsa tulevaisuuteen tähän kahden metrin tulevaan pysyvään yhteiskuntamaailmaan, jonka ennustetaan jo jatkuvan pitkään!

Päättäjien olisi jo opeteltava, että on herättävä ajoissa eikä viidestoista päivä, vaikka tautitilanteen hoito on meillä nyt parempi kuin Ruotsissa. Tämä on sitä päättäjien kuin puolueiden piirileikkiä kansalaisten kustannuksella! Nyt jo tietäjät ennustavat, että tulee toinen ja kolmas tautiaalto, mikä ei lupaa kuin suurempaa pelkoa meille kansalaisille.

Myös kaupungin päättäjät koko Suomessa heräsivät vasta, kun home- kuin kosteusvauriot tulivat kuntien rakennuksien hoitamattomuuden takia esiin!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti