Mielipiteet

Koronatestaus kuntoon Forssassa! – Pää pois pensaasta, tämä vaatii jokaisen panostusta

Koronanäytteenotto Forssan sairaalassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koronanäytteenotto Forssan sairaalassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pidän erittäin erikoisena Forssan tapaa hoitaa koronatestausta. Joka media toitottaa, että vähäisimmistäkin oireista testiin, myös ulkopaikkakuntalaiset on testattava, mutta ei täällä.

Testiin saattaa päästä arkena virka-aikaan, jos puhelimeen vastaavan hoitajan mielestä oireet ovat riittävät. Tässäpä se haaste onkin, tämä mokoma, kun voi olla oireetonkin.

Tämä linjaus valitettavasti myös näkyy. Katukuvassa ei maskeja näy, pienemmät kaupat loistaa maskittomuudella, iholle ängetään ja käsidesin ohi kävellään, monissa liikkeissä myyjät ilman maskeja, missään muualla en ole nähnyt visiirejä niin kuin täällä, mihinköhän sen luoma turvallisuuden tunne perustuu?

Rokotusvastaisuus loistaa puheissa, valitettavasti tässä on kaksi vaihtoehtoa, eikä kummastakaan voida antaa 100% ennakkotietoa, miten keho reagoi.

Alueen tautitilanne on maltillinen, niinkö? Sitähän ei voi tietää, jos ei testata.

On uskomatonta, että tämmöisen vuoden jälkeen joku paikkakunta vielä kuvittelee, ettei se meille tule, naapurikunnan huoli ei koske meitä. Joten jouluakin voidaan viettää suvun voimin niin kuin aina, ei kai se jouluna viitti iskeä.

Hyvät ihmiset, pää pois pensaasta ja tosiasiat kehiin, tämä vaatii jokaisen panostusta. Valitettavasti yksikin höveli voi pilata monien panoksen, kuten Vuokatin esimerkki osoitti.

Uusimmat

Fingerpori

comic