Mielipiteet

Koronatestit pakollisiksi ennen matkaa

Koronatestaus puhuttaa. Kuva: Timo Marttila
Koronatestaus puhuttaa. Kuva: Timo Marttila

Suomi ei vaadi koronatestejä ennen matkustamista. Vapauttava koronavirustesti olisi esitettävä ennen maahantuloa. Menetelmä tulee kalliiksi vastaanottajavaltiolle, mikäli tämä joutuu maksuvastaavaksi. Tarvitaan asiantuntevaa henkilökuntaa, lisätilaa, karanteenitiloja, mahdollista sairaanhoitoa.

Hallituksen edustajat ovat usein pitkissä puheissaan selvittäneet koronaongelmaa, mutta en ole kertaakaan kuullut mainintaa siitä, kuka vastaa kuluista tai edes kustannuksien suuruudesta. Olettaisin, että maamme turvallisuus vaatii sen, että virus(vihollisemme) pysäytetään jo ennen maahan tunkeutumista. Hämmästyneenä kuulin juuri uutisista, että maahamme on tullut lentokoneita ja laivoja ilman minkäänlaista koronatarkistusta ja sairaita ihmisiä on ollut lukuisia. Ei ole meille kerrottu toiminnan kuluista mitään.

Ikäihmisille kyllä keksittiin liikkumiskieltoja ja tapaamisia estettiin, mutta ulkomaalaiset saavat tulla vapaasti viruksiensa kanssa maahamme. Ilmoitetun matkustusmäärän mukaan (FL 12.8.) maahan tulee noin 1000 henkilöä keskimäärin päivässä, mikä on 30 lentoa vuorokaudessa Vantaan lentokentälle, plus muut lentokentät vielä lisäksi.

Onko Suomella varaa tällaiseen toimintaan? Nykyinen hallitus on kokematon ja sinisilmäinen. Kriisitalouden hallintaan eivät nykyisten päättäjien eväät riitä. En millään haluaisi uskoa, etteikö Suomesta vielä löytyisi talousasioiden osaajia. No onneksi uudet vaalit ovat tulossa ja vastuu ja taloudelliset ongelmat ehkä siirtyvät uudelle tulevalle hallitukselle. Tämä hallitus ei mielestäni voi enää jatkaa.

Menetelmistä huolestunut:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti