Mielipiteet

Koronatuet pelastivat kuntataloudet – Somero on tehnyt vuosia ylijäämäistä tulosta isoista investoinneista huolimatta

Valtio on tukenut kuntia vahvasti korona-aikana. Kuva: Terho Aalto
Valtio on tukenut kuntia vahvasti korona-aikana. Kuva: Terho Aalto

Valtion jakamat koronatuet ovat pelastaneet kuntatalouksia niin Hämeessä kuin Varsinais-Suomessakin miinusmerkkisistä tilinpäätöksistä plusmerkkisiksi.

Valtion tukien lisäksi kuntatalouksiin lienee myös merkittävästi vaikuttanut kunnallisten työntekijöiden lomautukset etätöineen alentaen palkkakuluja.

Esimerkkinä Forssan talousalueen kunnista voidaan mainita vaikkapa Tammela, jonka saama 1,6 milj. euron koronatuki nosti talouden 2020 tunnusluvut 1,2 milj. euroa ylijäämäiseksi (FL 7.4.).

Forssan talousalueen naapurikunnista myös Somero on tehnyt jo vuosikaudet ylijäämäistä tulosta suurista ja kalliista investoinneista huolimatta kuten Kiiruun uusi koulu jne, mikä kuvastanee tiukkaa kunnallispoliittista taloudenpitoa Somerolla.

Someron kaupunki jatkanee investointeja tulevalla vaalikaudellakin niin urheilukentän saneeraukseen uusine katsomoineen kuin myös suunnitteilla olevaan vanhusten palveluasumiseenkin sairaalan mäelle, joista kohteista istuvat valtuutetut vääntävät parastaikaa kättä niin puolesta kuin vastaankin.

Uusimmat

Fingerpori

comic